Sopron.info.hu

Dr. Brenner Koloman: Mikor lesz szabad a határátlépés a soproni régióban?

  2018 okt 27 / #hírek

A harkai érintett határátkelőnél tartott sajtótájékoztatót pénteken Dr. Brenner Koloman, a Jobbik soproni elnöke és országgyűlési képviselője, aki a közelmúltban a 35 kis határátlépőnél bevezetett osztrák szabályozással kapcsolatban fejezte ki aggodalmait. 

Dr. Brenner Koloman a harkai táblánál.

A Fidesz miatt lassan megint lezárul a nyugati határ, hiszen Ausztria a Magyarországgal határos Burgenland tartománya 60 határátkelőjéből 35-nél megtiltotta a motorok és személyautók átkelését. A rendelet egyébként nem új keletű, mostantól azonban táblák is jelzik a tiltást, aki pedig nem a kívánt átkelőn lép át Ausztriába, komoly bírságra, akár 2000 euro feletti összegre, átszámolva mintegy 700.000 forintos büntetésre is számíthat. – emelte ki Dr. Brenner Koloman.

A harkai határátlépőhöz is kikerült a korlátozó tábla.

 

Az európai csatlakozásunk egyik legfontosabb fegyverténye, hogy a személyek és az áruk szabad áramlása biztosítva legyen és minél több közvetlen határátkelő nyíljon a tagállamok között, ez a volt történelmi Nyugat-Magyarország ismételt összenövését is biztosítja, hangsúlyozta Dr. Brenner Koloman. Miután látnivalóan a Fidesz egyre inkább elszigetelődik a nemzetközi porondon, és mivel a soproni régióból a Jobbikhoz rengeteg megkeresés érkezett, írásbeli kérdéssel fordultam – két nyugat-magyarországi Jobbikos képviselőtársammal, Bana Tiborral és Magyar Zoltánnal együtt – az illetékes miniszterhez, hogyan milyen intézkedést terveznek. Hiszen lehetséges válaszlépés lenne, ha ugyanezen szakaszokon az illetékes szerv kitenné a mezőgazdasági járművel behajtani tilos táblát, mert ezen lassú járművek oly mértékben akadályozzák a forgalmat, hogy rendkívüli módon megnő a baleseti kockázat.

Dr. Brenner Koloman hangsúlyozta azt is, hogy ezzel az intézkedéssel nem az elvándorlást akarja elősegíteni, mert a Jobbik szerint az ingázás lehetősége épp az itthon maradást erősíti, és a tartós kiköltözésnek veszi elejét. Hiszen úgy tesznek szert a magyar munkavállalók magasabb jövedelemre, hogy közben a család továbbra is Magyarországon él, az Ausztriában megszerzett többletjövedelem egy részét pedig biztos, hogy itthon fogják elkölteni. Sajnos ilyen helyzetekhez vezet, hogy nincs megfelelő ütemű bérfelzárkóztatás hazánkban, fejezte be a sajtótájékoztatót a Jobbik soproni alapszervezetének elnöke.

 


%d blogger ezt szereti: