Sopron.info.hu

Drámai csata

  2009 okt 12 / #sport

Brooks igazi vezér volt, “Gomba” pedig bevágta a nyerő hármast
Jól kezdtük a mérkőzést, elsősorban a három mezőnyember – a két amerikai és Molnár Andris – vezérletével elléptünk az Albától. Jó ritmusban, lendületesen, a közönség buzdítása mellett vezettünk.

Ami gondot okozott, hogy sajnos Molnár Bandi már az elsőnegyedben három személyinél járt.
Brooks-t -szabályosan továbbra sem tudták tartani a fehérváriak, s Matt is meg-megvillant.

Nagy dobópárbaj, adok-kapok közepette tartottuk az előnyünket.
Sajnos a szünet megtörte a lendületünket, több hiba, pontatlanság csúszott a játékunkba térfélcsere után. Az addig is jól játszó Lee és Radovics vezérletével fokozatosan jött föl, sőt fordított a fehérvári együttes. A záró szakaszban el is léptek pár ponttal a vendégek, de ekkor Brooks vette széles vállaira a soproni csapatot, remek megmozdulásaival szorossá tette a végjátékot. A hihetetlen izgalmas utolsó pillanatokban mindkét oldalon egy-egy bedobott, illetve kihagyott büntető jeletette a hosszabbítást.

Ebben Richardson és Brooks villant az elejéln, a vendégeket pedig Simon tartotta versenyben. Kétpontos vezetésünknél aztán jött az addigra már kipontozódó Szabó Zsolt helyén játszó “Gomba”, azaz Gombás Gábor, s mit sem törődve azzal, hogy nem sokkal korábban volt egy rossz dupla-kísérlete, bedobott egy demoralizáló triplát, s ezzel megadta a kegyelemdöfést az Albacompnak.

Egy szurkoló szerint-látatlanban- az év mérkőzését nyertük, egy nagyon jó Albacomp ellen.
Meszlényi Róbert: – Igazi közönségmeccs lett, bár már a rendes játékidőben meg kellett volna nyerni a mérkőzést, hiszen eredeti elképzeléseinket megvalósítottuk, nem engedtük az Albacompnak a saját, gyors játékét játszani. Hibáinkkal azonban, amelyeket nem az ellenfél kényerített ki, felhoztuk az Albacompot. Fontos győzelem volt, nagyon kellett a csapatnak ez a siker. A Falco ellen a Krasznai-kupa döntőjét is hosszabbításban nyertük meg, de azért ebből nem akarunk rendszert csinálni.

Soproni KC – Albacomp 103-98 (27-20, 25-25, 18-26, 17-16, 16-11)
Sopron, 1200 néző V: Forrai, Bognár, Török.
Sopron: RICHARDSON 15, BROOKS 39/12, MOLNÁR A. 16/6, Szabó Zs. 7/3, KNIGHT 16. Cs: Pojbics 5/3, Gombás 3/3, Halmai 2, Keresztes. Edző: Meszlényi Róbert.
Albacomp: Simon 15/3, Hanga 10/3, RADOVICS 30/3, LEE 24/3, Bonner 6. Cs: Bódi 3/3, Keller 2, FARKAS A. 8, Fodor K. Edző: Szrecsko Szekulovics.

sakc.hu