Sopron.info.hu

Egy sikeres motoros karrier vége?

  2008 ápr 20 / #lapszemle

k__szeg7.jpgJól sikerült alapozás és felkészülés után, teli erővel és önbizalommal vágott neki az idei moto-cross szezonnak a két soproni fivér Salamon Kornél és Barna. Előbbi egy 450ccm négyütemű Hondával, míg öccse ugyanilyen Yamahával.

Minden adott volt a sikerhez! Jól is kezdődött egy hete Kőszegen. Egy osztrák kupasorozat első állomásán, magabiztos versenyzéssel szerezték meg az első és a negyedik poziciót.

Folytatódott a diadal a hétvégén Kőszárhegyen a magyar bajnoki open extra kategóriájának első futamán. A mezőnyt messze maguk mögött hagyva, egymásközt döntötték el a versenyt.

A második futam rajtja után egy nagy ugratón a levegőben összeütközött Kornél és Schrenk Péter. Mindketten kb.8m magasból tehetetlenül a földre zuhantak!

A diagnózis a fehérvári kórházból: Kornélnak 4 hátsó, 2első bordatörés, szilánkos kulcs csont törés és bal oldali zúzódádok. Sajnos a borda a tüdőt is átszúrta bonyolítva a bajt!

Társa felkar sérülés és agyrázkódással „ úszta „ meg. Mindketten a kórház vendégei még legalább egy hétig! Az újra rajtoltatott futamot végül Salamon Barna nyerte, nem kis lelki teherrel is! A baleset másnapján Kornél közölte, hogy az eddig tartott 16 éves pályafutása után végleg „szögre akasztja „ motorját. Mivel Barna nem kíván egyedül motorozni így ő is bejelentette visszavonulását!

http://www.yamaha-salamon.hu/