Sopron.info.hu

Élesítve a Piknik út felújítása, szélesebb aszfaltburkolatot építenek!

  2018 máj 05 / #hírek

Kiírta a közbeszerzést a 8532. jelű összekötő út felújítására a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., az ajánlattételi határidő május 24-e. Az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program keretében öt közúti határátlépési pont fejlesztését tervezi a kormány, közel ötmilliárd forintból. Rajka és Németjárfalu, Kőszeg és Rőtfalva, Zsira és Locsmánd, Várbalog és Féltorony, valamint Fertőrákos és Sopronpuszta között fejlesztik a közlekedési infrastruktúrát.

A vállalkozási szerződés keretében az úgynevezett Piknik úton, a Fertőrákos – Sopronpuszta – Szentmargitbánya (Sankt Margarethen im Burgenland) összekötő út kivitelezési munkáinak elvégzésére kötnek kontraktust.
A meglévő, jelenleg 5 m széles – amely a határ előtti 1,2 km hosszon 4 m szélességre csökken – aszfalt burkolatú 8532. jelű út átépítése több mint 3,5 kilométer hosszban 9 m koronaszélességgel és 6 m burkolatszélességgel, amelyből az első 550 m-en új, 6 m széles burkolatú út kerül megépítésre. A közúthoz 11 db meglévő útcsatlakozás kiépítése. Az építési szakaszon DN 300 vízvezeték 428 m hosszan, és D32 KPE 50,5 m hosszan vízvezetékek kiváltása szükséges.

 


%d blogger ezt szereti: