Sopron.info.hu

Elkezdődik az SC. SOPRON klubépületének a kivitelezése!

  2018 Júl 03 / #hírek

Kedden sajtótájékoztatót tartott a hamarosan induló fejlesztéssel kapcsolatban az Ágfalvi úti sportlétesítménynél Csiszár Ákos, az SC. Sopron elnöke valamint a városvezetés részéről Dr. Simon István alpolgármester azzal kapcsolatban, hogy remek hírekkel tudnak szolgálni a soproni labdarúgás utánpótlásának infrastrukturális fejlesztése terén, hiszen hamarosan a munkagépek megkezdik a klubépület kivitelezését. 

Csiszár Ákos az SC. SOPRON elnöke, Dr. Simon István SMJV. alpolgármestere és Holpár Péter az SC. SOPRON ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón / fotó: Leczovics Zsolt

Az elhangzottak szerint hamarosan megkezdődhetnek az Ágfalvi úti sporttelepen az  SC. Sopron fő bázisának a kivitelezési munkálatai, ami közel 251 millió forintból valósul meg és ami egy kétszintes kiszolgálóépület foglal magába,  amelyben öltözők, irodák, tárgyalók és egyéb szükséges helyiségek is helyet kapnak.  A tervek szerint egyébként az épület mellett fejlesztésére kerül a lelátó felújítása is valamint  kialakításra kerül a területen egy autóparkoló is. A beruházásra kapott vissza nem térítendő támogatás összege 251.000.000 Ft. amelynek a kivitelezője a  közbeszerzésen kiírt pályázat győztese a  soproni  Nemes Bau Plusz Kft. lesz, akik július első hetében foglalják el a munkaterületet, és a megbeszéltek szerint 2019. tavaszára elkészülnek a  kétszintes klubépület és a közel 400 fős lelátó megvalósításával.

Csiszár Ákos hangsúlyozta, hogy hatalmas mérföldkő és jelentős fejlesztést jelent ez a beruházás az utánpótlásnevelő egyesület életében. / fotó: Leczovics Zsolt

A technikai adatokkal kapcsolatban az egyesület elnökétől Csiszár Ákostól megtudtuk, hogy az épület alapterülete a földszinten 320 m2 lesz, az emelet pedig 291 m2, ami így összesen összesen 611 m2. A tervezett épületszerkezetek hagyományos jellegűek, tégla falazattal, előregyártott beton födémmel készülnek. Nagy figyelmet szentelnek az épület hőszigetelésére, valamint energetikai hatékonyságára is. Ebben a tekintettben ár-érték arányában megfelelő szerkezeteket választottak a kivitelezésre. A tervezésünk során kialakuló épület a korszerű labdarúgás érdekében, csak a szükséges funkciókat tartalmazza megfelelő ár értékarányú szerkezetekkel és energetikával, hogy működtetése fenntartható legyen.

A sajtótájékoztató helyszínét hamarosan a munkagépek veszik birtokba / fotó: Leczovics Zsolt

A kétszintes épület földszintjén 6 db öltözőt 3 vizesblokkal terveztek és helyezkedik majd el játékvezetői és asszisztensi öltöző, a gondnoki szoba, szertár és a közösségi helyiség  valamint az épületben helyett kap továbbá egy női öltöző is, ami jól mutatja a soproni utánpótlás kétneműségét. A mérkőzések és az edzések ideje alatt a szabadtérből könnyen megközelíthető illemhelyiség blokkot is kialakítanak. – tette hozzá Csiszár Ákos.

Ezen a részen épül fel az SC. SOPRON klubháza / fotó: Leczovics Zsolt

A részletes tájékoztatásban az egyesület elnöke kitért az emeleti részre is, ahol az utánpótlás irányításához elengedhetetlen iroda funkció is helyet kap majd, de ott kerül kialakításra az egészség megőrzés, valamint a  regenerálódást elősegítő helyiségek is.

Csiszár Ákos hozzátette, hogy a nagyméretű élőfüves pálya mellett található, jelenleg rossz állapotban lévő lelátót is szeretnék statikailag-szerkezetileg és külsőre is felújítani, amit műanyag székekkel látnának el. hogy kulturált körülményeket tudjanak biztosítani a mérkőzésekre kilátogató nézők számára.

A centerpélya melletti lelátó bizony alapos renoválásra szorul. A tervek szerint statikailag is helyreállítják és műanyagszékek biztosítják majd a szurkolást a jövőben. / fotó: Leczovics Zsolt

Holpár Péter klubigazgató érdeklődésünkre elmondta, hogy az SC Sopron jelenleg több mint 500 fős leány és fiú utánpótláskorú sportolói létszámmal működik, és emellett női NB II-es felnőtt csapat is tartozik az egyesülethez, valamint a 2018-2019-es bajnoki évtől már férfi felnőtt csapat is tartozik az egyesülethez. Örömteli, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű füves és műfüves pályák adottak Sopronban ahhoz, hogy minél magasabb színvonalon képezhessék a labdarúgóikat, amiben azonban hiányt szenved az infrastrukturális helyzetük az  egy olyan létesítmény, klubház, amely otthonul szolgál a soproni utánpótlás számára, amely azonban most megvalósul.

 

 

 

cyberpress.hu


%d blogger ezt szereti: