Éneklő Ifjúság Kórusfesztivál

A Pro Kultúra Gyermek- és Ifjúsági Központja a korábbi évek hagyományaihoz híven 2010-ben is meghirdette az Éneklő Ifjúság Kórusfesztivált Sopron és környéke általános és középiskolai kórusai számára. Az eseményt március 31-én, szerdán délután 3 órától rendezik a GYIK-ban.

12457 / 2788 látogató

kapcsolódó cikkek

 • Így írok én…Így írok én… (0)
  A Gyermek- és Ifjúsági Központ idén is meghirdette az Így írok én… című irodalmi […]
 • A Magyar Kultúra NapjaA Magyar Kultúra Napja (0)
  A Magyar Kultúra Napja alkalmából egész napos rendezvénysorozattal vár mindenkit a […]
 • Magyar Népzene NapjaMagyar Népzene Napja (0)
  Második alkalommal ünneplik a Gyermek- és Ifjúsági Központban a Magyar Népzene Napját. […]
 • Napnyugati utazásNapnyugati utazás (0)
  Magyar szemmel a nagyvilágban címmel indított 10 részes előadássorozatot Pap Gábor […]
 • Húsvéti játszóházHúsvéti játszóház (0)
  Az idei Húsvétot is játszóházzal ünnepli a Gyermek- és Ifjúsági Központ! Április 3-án, […]
 • Farsang játszó délelőttFarsang játszó délelőtt (0)
  Farsang játszó délelőttre vár mindenkit a Gyermek- és Ifjúsági Központ február 20-án, […]

“Éneklő Ifjúság Kórusfesztivál” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Felemelő érzés volt részt venni 31-én az Éneklő ifjúságon. Élmény volt találkozni a 79 éves zeneszerzővel, aki még mindig gyermeki őszinteséggel és érzésekkel beszélt Kodály Zoltánról.
  Sajnálatos módon úgy gondolom, hogy a falusi iskoláknak esélyük sincs a nyerésre, függetlenül attól, hogy némileg jobban énekeltek, mint a nagy iskolák. Náluk nem volt kottafüzet, tudták az énekeket és mindenki énekelt.

 2. És a legfontosabbat le sem írtam: szeretnék gratulálni a Fertőrákos Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gyermekkórusának az ezüst minősítésért és a kórusvezetőnek Harcz Katalinnak, aki nem pedagógusként, hanem anyai szeretettel készítette fel az iskola tanulóit a megmérettetésre.

 3. jaj Istenem….a falusi kórusnak semmi esélye…bla,bla,bla….ez eggyáltalán nem igaz!!! nagyon is volt esélye! és nem a mi hibánk h nincs kotta füzet!!! és mi megérdemeltük az aranyat!höh és a fertőrákosi suli csak röhögni tudott másokon…jók voltak de nem elég jók megértem h a gyerekét védi…..de ne essen túlzásokba….jobbak voltunk mint ők és a másik kórus is akik aranyat kaptak is jók voltak!!!nem azon múlik h milyen iskola

 4. szerintem teljes mértékben igazságos volt a díjak kiosztása. a fertőrákosi kórus amit produkált – lássuk be – elég gyenge volt. most nem akarom felhívni a figyelmet a hibáikra, hiszen mindenkinek vannak, de nem mondanám, hogy jobban énekeltek, mint a többi kórus.
  amúgymeg a lényeg, hogy jól éreztük magunkat. mi nem nyerni mentünk hanem a zene szeretetét vittük magunkkal.bevált…:)

 5. teljesen eggyet értek….mind a kettőtökkel….nem a kottafüzet a lényeg meg az iskola…bár be kell látni volt néhány nagyon “kemény” kórus.de nagyon tetszett az egész! JÖVŐRE MEGINT TALÁLKOZUNK!!!! =)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhét + tizenegy =