Sopron.info.hu

ESTÖRI – Két csapattal is döntős a Széchenyi!

  2018 feb 22 / #Közélet

Harminc csapattal rendezték meg a második ESTÖRI-Kreatív Történelmi Verseny középdöntőjét Budapesten, ahonnan két soproni csapat is továbbjutott!

Széchenyi 10b_1

Széchenyi 10b_1

Harminc háromfős középiskolai, kilencedikes és tizedik osztályos csapat mérhette össze tudását a második fordulóban a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjának dísztermében.

A résztvevőket Dr. Monok István a Magyar Tudományos Akadémi Könyvtár és Információs Központjának főigazgatója, Dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke valamint Czigány Balázs, az Esterházy Magánalapítvány igazgatóhelyettese köszöntötte. A középdöntőben tizennégy vidéki, két határon túli, valamint hat budapesti középiskola összesen kilencven diákja vetélkedett, közülük tizennégy csapat jutott tovább az április 18-iki kismartoni döntőbe, köztük két soproni!

Széchenyi 10b_2

Széchenyi 10b_2

A verseny témája ebben a tanévben a Barokk ünnepek a 18. században – Vendégségben az Esterházyaknál.

A középdöntőbe bekerült csapatoknak megadott határidőre szakmai prezentációval és kreatív videóval kellett készülniük.

A Széchenyi István Gimnázium két csapatot is indított, és mindketten sikerrel jártak.

A Széchenyi-s 10b_1 csapat tagjai: Gáncz Adrienn, Salda Csilla és Tátrai Dóra, felkészítő tanáruk Robotka Csaba. Videójuk itt látható:

A Széchenyi-s 10b-2 csapat tagjai: Hegedűs Alexa, Győry Anna és Vígh Anna, felkészítő tanáruk Robotka Csaba. Videójuk itt látható:

A döntőbe nem sikerült bejutniuk, de a Berzsenyi fiataljai is – Schwanner Alíz, Bognár Bálint és Németh Márton, felkészítő tanáruk Bogdán Györgyi – minden dicséretet megérdemelnek. Az ő videójuk itt látható:

Gratulálunk!
%d blogger ezt szereti: