Sopron.info.hu

Figyelem! Csalók élnek vissza a cybervilágban a NAV nevével!

  2018 aug 31 / #hírek

Tucatszám érkezik bejelentés a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz miszerint csalók küldenek a NAV nevében hamis elektronikus leveleket, hogy adó-visszatérítésre hivatkozva személyes ügyféladatokat szerezzenek meg. – tájékoztat közleményében a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

Fontos, hogy csak a NAV hivatalos oldalát használjuk, hiszen könnyen visszaélnek az adathalászok a személyes adatainkkal! A képre kattintva a hivatalos oldalt találjuk!

 

Az illetéktelenek emailjei általában egy hivatkozást is tartalmaznak, melyre kattintva egy olyan oldal töltődik be, ahol az ügyfél személyes adatai mellett bankkártyaadatokat is kérnek.

A NAV arra kéri az állampolgárokat, hogy senki ne adja meg ilyen oldalakon az adatait, mert az ebből származó károkért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem vállal felelősséget!

FONTOS !!!

A NAV soha nem kér emailen bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot, értesítési gyakorlata merőben eltér a csalók módszerétől ! A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van. A hivatal honlapja a www.nav.gov.hu címen található.

 

A visszaélések megakadályozása érdekében a NAV együttműködik az illetékes hatóságokkal.

 

 

 

 

nyitóképünk illusztráció / forrás: web

 


%d blogger ezt szereti: