Sopron.info.hu

Figyeljünk egymásra! Húsvéti tanácsok a rendőrségtől!

  2018 ápr 01 / #hírek

A közelgő ünnep a családi összejövetelek és a vendéglátások időszaka. Ezekben a napokban a közúti forgalom megszokott sűrűsége hirtelen a többszörösére nő. Ez a növekedés fokozott odafigyelést igényel a közlekedőktől. A közlekedésben egy másik probléma is adódhat az ünnepek alatt, méghozzá az, hogy a tradicionális locsolkodás mellett a rokoni és baráti találkozók is gyakran együtt járnak szeszesital-fogyasztással. Ennek hatása sajnos a közúti közlekedésre is kiterjed, ugyanis ilyenkor az átlagosnál is több azoknak a gépjárművezetőknek, kerékpárosoknak a száma, akik felelőtlenségből, vagy tévhitből szeszes ital fogyasztását követően ülnek a kormány mögé, illetve a kerékpárra. Kérjük Önöket, hogy a járművel érkezőket ne kínálják alkohollal!

A kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszesital-fogyasztás is számít, ugyanis az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki (észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása stb.), melyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a tisztelt gépjárművezetőket, hogy a húsvéti ünnepek során még inkább tanúsítsanak önmérsékletet, és szeszes ital fogyasztását követően soha ne vegyenek részt a közúti forgalomban! Egy józan gondolattal sok kellemetlen pillanattól és jelentős kiadástól kímélheti meg magát az, aki úgy dönt, hogy betartja a szabályokat, vezetés előtt és közben nem fogyaszt alkoholt.

 

Így is lehet! Nem kell minden történet végére “csattanó”!

Húsvét jegyében kisfilmmel kampányol a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az ittas járművezetés ellen.

 

Kérjük továbbá, hogy:

  • a nagyobb forgalomból adódó esetleges forgalomlassulások, torlódások esetén legyenek türelmesek és már előre számítsanak hosszabb utazási időre!
  • Mivel a gépjárműforgalom mellett, nagyobb számban és csoportokban is közlekednek a közutakon kerékpárosok és gyalogosok, kiemelt figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges, a sebességet csökkentve kerüljük el a közutakon esti szürkületben és az éjszakai órákban közlekedő gyalogosokat, egy nyomon haladó járműveket!
  • A láthatósági mellény lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező a kerékpárral és gyalogosan közlekedők számára. Amennyiben kerékpárt ajándékozunk, ne feledkezzünk meg a kötelező felszerelések beszerzéséről sem! Hasznos ajándék lehet a kerékpáros védő- és láthatóságot szolgáló felszerelések mellett a fejvédő sisak.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván a Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság!


%d blogger ezt szereti: