Sopron.info.hu

Fókuszban a kézmosás és a kézhigiéne

  2018 okt 17 / #hírek

Ismét a kézmosásé volt a főszerep a Soproni Gyógyközpontban! A Diagnosztikai tömb aulájában immár hagyománnyá váló rendezvényen ennek az egyszerű védekezési módnak a fontosságára hívták fel a figyelmet az intézményi szakdolgozói.

fotó: sopronkorhaz.hu

 

A kézhigiéne nagyon sokat köszönhet Semmelweis Ignácnak, aki korát megelőzve, kötelezővé tette a klórvizes kézfertőtlenítést , ezzel anyák ezreinek életét megmentve. Azóta eltelt 150 év, de a fertőzések számát még mindig radikálisan csökkenteni lehet a helyes kézhigiénia betartásával.

A rendezvényen felhívták a figyelmet arra, hogy a baktériumok és vírusok terjedésének megakadályozásához a szappanos kézmosás az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb módszer. Az érdeklődők részletes tájékoztatást kaphattak a kézmosás helyes technikájáról, szükségességéről.

Nagyon sikeres volt az UV fénnyel működő Hand-in-Scan készülék, ami azonnali visszajelzéssel szolgál a kézmosás illetve kézfertőtlenítés hatásosságáról. A megszerzett tudást a kézhigiénés teszt kitöltésével ellenőrizhették az érdeklődők.

 

fotó: sopronkorhaz.hu

 

A helyes kézmosási szokásoknak már gyerekkorban rögzülnie kell, ezért természetesen a gyerekeket is bevonták az akcióba az intézmény munkatársai. A kisebbek kézmosással kapcsolatos színezők útján ismerkedtek a tudnivalókkal.

Közhelynek tűnik, de a gyakori kézmosás még a mai napig is a legegyszerűbb módszer a betegségek megelőzésére, a fertőzések továbbterjedésének megakadályozására.

 

Ne feledjük, a gyakori kézmosás életet menthet!


%d blogger ezt szereti: