Sopron.info.hu

Frontális ütközés helyett az árkot választotta a magyar hölgy

  2018 okt 18 / #hírek

A lélekjelenléte mentette meg annak a magyar sofőrnek és családjának az életét Ausztriában, aki Mattersburg felé haladva az S31-es gyorsforgalmin az árokba rántotta gépjárművét, hogy elkerüljön egy lehetséges frontális ütközést. 

fotó: FF Weppersdorf via bvz.at

A szabályosan közlekedő magyar gépjárművezető egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a szemből érkező forgalomból egy gépjármű hirtelen az ő forgalmi sávjába csapódik át és szinte elkerülhetetlenül érkezik felé. A magyar hölgy reflexszerűen, a pillanat törtrésze alatt döntött és hogy elkerülje az ütközést lassított és az árokba irányította a gépjárművét, amelyben három gyermeke is utazott. A jármű  a hirtelen manővertől a viszonylag mély árokban landolt, melynek során a vétlen pilóta illetve a három vele utazó gyermekből kettő azonban így is olyan sérülést szenvedett, hogy őket a kórházba kellett szállítani.

A szemből érkező osztrák sofőr is az árokban landolt, aki azonban nem sérült meg. A helyszíneléskor a vétkes elismerte a hibáját és a hatóságoknak elmondta, hogy elaludt vezetés közben.

fotó: FF Weppersdorf via bvz.at

 

Az S31-es útszakaszon történt balesetnél a weppersdorfi és az oberpullendorfi tűzoltóságok munkatársai végezték a műszaki mentést és az úttisztítást.

A magyar sérültek állapotáról nincs információnk.


%d blogger ezt szereti: