Sopron.info.hu

Gőbl Gábor a Jobbik soproni polgármesterjelöltje

  2010 aug 23 / #helyi

Gőbl Gábor sportmenedzsert, zenészt, a párt városi elnökét, megyei alelnökét indítja a soproni polgármesterségért az októberi önkormányzati választáson a Jobbik – közölte a mozgalom megyei elnöke hétfőn az MTI-vel.

Magyar Zoltán elmondta: céljuk, hogy megfelelő erőre tegyenek szert a választáson, s így ellenőrizni tudják helyben a hatalmat, ha pedig tisztátalanságot, esetleg korrupció gyanúját felvető ügyet találnak, akkor azzal mihamarabb a nyilvánosság elé lépjenek.
Tájékoztatása szerint Sopron valamennyi egyéni körzetében jelöltet kíván állítani a Jobbik.

A párt soproni programjában szerepel a sportélet felvirágoztatása, a helyi vállalkozások, valamint a hazai élelmiszerek boltba kerülésének támogatása, a köz- és vagyonbiztonság megteremtése, a korrupciós ügyek és a városi vagyon “elherdálásának” vizsgálata. Helyet kapott az útfelújítások szorgalmazása, igazságosabb szociális rendszer – benne jól szervezett közmunkaprogram – követelése, a polgárbarát közigazgatás igénye.

Gőbl Gábor az MTI érdeklődésére azt közölte: ellenzéki pozícióból is el tudják érni a sportfejlesztést, az antikorrupciós szemléletváltást, valamint a nemzetépítést és a közösségerősítést.
Ez utóbbiak jegyében – mint programjukban olvasható – méltó helyre költöztetnék Attila és “a nyugat-magyarországi felkelő” szobrát, állandó kiállítással emlékeznének a Rongyos Gárdára, valamint emléktáblát állítanának a város szülöttének, Kánya Kálmán egykori külügyminiszternek és a négy éven át itt tanuló Horthy Miklósnak.
A Jobbik soproni programját és képviselőit bemutató 8oldalas 25ezer példányban megjelenő kiadványát e hét végén eljuttatják minden soproni háztartásba!

MTI