Sopron.info.hu

Háborog a soproni bringás társadalom, megszüntették az átvezetést az Ikvahídnál!

  2018 feb 03 / #Soproni Hírek

Egyik napról a másikra felmarták és kitáblázták az új rend szerint a Mária-szobornál található csomópontot, ahol bizony nehezebb lett a kerékpárosok dolga. A megújult Várkerületen a 2015. decemberi átadó óta a kerékpárosforgalmat nem az úttesten, hanem attól elszeparálva, biztonságos helyen vezetik. Eddig minden esetben a zebra mellett kerékpáros átvezetés is működött, de most ezt szüntették meg szinte egy tollvonással az Ikvahíd betorkollásánál. Bár a kereszteződés forgalma és térbeli elhelyezkedése okot adhat egyes esetekben balesetveszélyes szituációkra, mégis csak az átadót követően két évvel döntöttek csak arról, hogy a tervezett megoldás mégsem maradhat.

A KRESZ iránymutatása szerint a kerékpáros út ezentúl itt véget ér (képünkön) és csak áttolva élhet elsőbbségi jogával a bringával közlekedő polgár. Az ügy olyannyira meghatározza a közhangulatot, hogy a hosszú ideje téli álmot alvó Bringázz Sopron helyi kerékpáros érdek-képviseleti egyesület is fizettet Facebook hirdetésben közli a kialakult helyzet okozta tombolást. Jogosan, tesszük hozzá.

A “zebra” alapterülete az intézkedésnek köszönhetően szinte gigantikusra nőtt, és ezt látva minden bizonnyal a lelkes soproni ingatlanosok már fejben meg is írták a hozzávaló ajánlószöveget:

“Csendes, 50 négyzetméteres gyalogospárti terület, a Tűztorony közelében eladó a soproni belvárosban!  Buszmegálló 20, gyógyszertár 100 méterre található!” Jelige: Monumentál ZEBRA 

cyberpress.hu


%d blogger ezt szereti: