Sopron.info.hu

Harley-Davidson kereskedés nyílik Sopronban!

  2018 jún 28 / #hírek

2018. június 30-án nyitják meg Magyarország harmadik hivatalos Harley Davidson kereskedését és szervizét, Sopronban a Győri úton. Ahogyan arról az üzemeltetők nyilatkoznak, a motorkerékpár szalon nyitása egy  kisebb, mondhatjuk baráti társaság álmát váltja valóra, élén egy olyan emberrel aki 1990 óta lelkes felhasználója és megszállottja a Harley Davidson márkának.  A márkakereskedést is üzemeltető vállalkozás tulajdonosa egy osztrák üzletember, Andreas Breimaier, aki nem mellesleg kitűnően beszéli a magyar nyelvet, hiszen családjának évtizedeken keresztül voltak üzleti érdekeltségei Magyarországon.

Emellett még egy újdonsággal szolgálnak, egy DINERS jellegű kávézó is működni fog a motorszalon mellett. Bizonyára mindenki számára ismert légkört honosítanak meg vele, ezek azok a büfék, melyek kultikus és meghatározó képei az Egyesült Államok sivatagos vidékein játszódó mozijainak is. Amerikában a nagy gazdasági válság idején leselejtezett vasúti étkezőkocsit olcsóbban lehetett venni, mint egy éttermet felépíteni, így hamar elterjedt a piacon ez a stílus. Praktikus volt mert könnyen lehetett mozgatni és oda tették ahol nagyobb forgalom volt. Így alakult ki a híres Amerikát átszelő 66-os út Diner kultúrája. Ebből ered az átkötés is, hiszen legendás 66-os utat természetesen mindenki a nagy amerikai vasakhoz, és az igazi amerikai motorosok konvojokhoz köti. A soproni kávézó a 84-es út mellett található, ezért a neve ROUT 84 lett, és az ötenes évek rockabilly stílusában lett berendezve.

Röviden a Harley Davidson márkáról:

A Harley-Davidson Motor Company egy amerikai motorkerékpár-gyártó cég, amelyet William S. Harley és a Davidson fivérek alapítottak 1903-ban. A legendás márka egyedien átalakított limitált modelljeiről és nagy teljesítményű, szériagyártású motorjairól lett híres. Európa a H-D második legnagyobb piaca az USA után, évente mintegy 40 ezer motorkerékpárt adnak el itt. A legújabb értesülések szerint, az importvámok megemelése miatt a H-D az Európában értékesített termékek gyártását Amerikából külföldre telepíti.

 

Bővebben a  harley-davidson-sopron.hu weboldalon, vagy a Győri út 50/a cím alatt tájékozódhatnak.


%d blogger ezt szereti: