Sopron.info.hu

Három helyen is gránátokat találtak a burgenlandi erdőkben

  2018 okt 16 / #Cikkmix

Három helyen is II. világháborús haditechnikai robbanóanyagot találtak a hétvégén a határ melletti Burgenland tartományban. Mind a három esetben civil állampolgárok figyeltek fel a gránátokra, akik természetesen értesítették a hatóságokat. – számol be az osztrák rendőrség. 

fotó: LPD Burgenland

Az első eset még pénteken történt Oberwart kerületben, egész pontosan Markt Allhau melletti erdőben, ahol egy erdészeti munkát végző 31 éves férfi figyelt fel a fák között fekvő gránátra, amely látszólag egyben volt és úgy tűnt hogy sértetlen is.

A második eset szombaton volt a mattersburgi kerületben Neudörfl szomszédságában, ahol két  gránátot és egy gránátpatront talált egy férfi, amelyek feltehetően szintén  háborús maradványok voltak.

Érdekes módon vasárnapra is maradt egy “felfedezés” , hiszen akkor egy 34 éves férfi  tájékoztatta a Burgenland tartományi ellenőrző központot arról, hogy egy körülbelül 30 cm hosszú gránáthéjat talált a Donnerskirchen (Eisenstadt-Umgebung) melletti erdőben a patak parton.

Mind a három bejelentést követően a rendőrség azonnal biztosította a helyszíneket és értesítette a  Szövetségi Védelmi Minisztériumot, akik elszállították a gránátokat a helyszínekről.

 

 

forrás: polizei.gv.at


%d blogger ezt szereti: