Sopron.info.hu

Hetedszer is SMAFC-győzelem!

  2009 dec 01 / #sport

A SMAFC-NYME NB I/B-s női kosárlabdacsapata november 29-én immár a hetedik győzelmét szerezte, ezzel továbbra is veretlen, s első a tabellán. A kék-fehérek ezúttal Pécsett léptek pályára, s 65:55 arányban győzedelmeskedtek a harcias, lendületes játékot játszó Autópark-PVSK csapata fölött.

A soproni egyetemisták szombaton ebéd után indultak útra, a vasárnapi Autópark-PVSK elleni rangadóra. Pécsett a Balla család vendégszeretetét, valamint szombat este a villányi Szende pincészet borkóstolóját élvezték.

A házigazda pécsiek a szombati felnőtt mérkőzésen felbuzdulva nagy elszántsággal kezdtek, és Szabó Flóra eredményessége révén a 6. percben már 11:8-ra vezettek. Ekkor azonban Klemencsics Niki indult kétszer is remekül, majd Farkas Petra köszönt be egy hármassal és a SMAFC-os lányok átvették a vezetést. A második tíz percben is a kék-fehérek akarata érvényesült, így 9 pontos előnnyel térhettek rövid pihenőre. Az eddig sem rossz védekezésén mindkét csapat még keményített, így küzdelmes, de pontszegény harmadik negyed következett, melyben a soproniak újoncot avattak a 15 éves Balla Dóra személyében. Az utolsó játékrészben a kék-fehérek Csontos és István vezérletével már 16 ponttal is vezettek, amikor a vendéglátók még egy utolsó hajrát nyitottak, de ez végül csak a szépítésre volt elegendő.

Autópark PVSK – SMAFC-NYME 55:65 (14:18, 18:23, 7:12, 16:12)

PVSK: Czirják 7, Lábady 7/3, Végh 3/3, Szabó E. 11/3, Szabó F. 20. Cs.: Szamosi 4, Csutorás 3,Balla, Molnár, Somogyi, Varga, Páncél.

SMAFC: Dávid 2, Farkas 12/3, Csontos 23/6, Zottl 2, István 16. Cs.: Klemencsics 9, Fejes 3, Tóth 2, Balla 1, Takáts, Kisréti.