Sopron.info.hu

Hogy is van ez? A régi társasház lakói nem vehetnek lakossági parkolóbérletet a Jerevánon?

  2018 feb 04 / #csak úgy
Ahogy arról beszámoltunk a Jereván lakótelepen a Rét utcában is fizetős lett a parkolás és a II. Zónába került besorolásba, ami azt jelenti konkrétan, hogy egy óra parkolás ezen a helyen hétköznap 08.00 és 18.00 óra között 315 forintba kerül. Most lépjünk túl azon, hogy lassan már az egész város egy nagy fizetős zónává válik és egyre jobban kitágul az a kör ahol fizetni kell, mert most egy másik problémára hívjuk fel a figyelmet konkrétan ezzel a Rét utcai hellyel kapcsolatosan. Olvasónk észrevételeit osztjuk meg, ami azért is érdekes, mert valóban egy olyan szituációra világít rá, amit mi sem teljesen értünk. Dióhéjban a történet annyi,  hogy évtizedek óta adott egy parkolási terület amit egy hatvan lakásos társasház használt, ám annak túloldalán épült a közelmúltban egy másik társasház. Ezzel senkinek nincs gondja mondhatni, ez az élet rendje, fejlődik, gyarapodik a város. Azonban a két társasház közötti területet most most fizetőssé tették, de a régi társasház lakói ( akik évtizedek óta használták ) nem vehetnek oda lakossági bérletet, míg a nemrégen átadott épület lakói igen. Illetve, teszi hozzá olvasónk, információi szerint  egy jóval távolabbi intézmény és egy bank “lakói” is kiválthatják oda a bérletüket ha óhajtják.
.

Nem túl friss a google maps képe a területről, de nagy vonalakban azért gyorsan vázoljuk mi a helyzet a területen!

.
OLVASÓNK LEVELÉBŐL IDÉZÜNK:
.
” A hivatalos közlemény szerint új parkolóhelyeket alakítottak ki a Rét utcában, és ezeket tették fizetőssé. Ez azonban így nem teljesen pontos! A parkolóhelyek egy jó része évtizedek óta létezik, a Teleki Pál út egykoron zsákutca szervizútján voltak, és a Teleki Pál út 19-21. 60 lakásos panelház lakóit szolgálta ki.
 
Ezt a szervizutat nyitották meg tavaly a Rét utca felé, és ekkor vált a már amúgy is kaotikus parkolási helyzet még elviselhetetlenebbé.
A Rét utcai új, sokemeletes társasház lakói és látogatóik szinte kizárólag ezekre a helyekre parkolnak azóta. Az előtte évtizedekig itt parkoló Teleki Pál út 19-21. lakóinak alig hagyva helyet.
 
De az egészben nem is ez a slusszpoén hanem az alábbi:
A parkolóhelyeket fizetőssé tették, de a Teleki Pál út 19-21. házakat nem vonták be a fizető övezetbe, így az itt lakók NEM VÁLTHATNAK IDE LAKOSSÁGI PARKOLÓ BÉRLETET!  Így ezek a lakások teljesen parkolóhely nélkül maradtak, ugyanis az utcafronton, a Napsugár ABC-vel szemben összesen 3 (azaz három!!!) kialakított parkolóhely van a 60 (azaz hatvan!!! ) lakásra.
 
Hogy ezt a rendeletet vajon ki találta ki, és miért az rejtély! A kérdés azonban igazából az, hogy hova állhatnak ezentúl az említett 60 lakásos társasház gépjármű-tulajdonosai ezentúl?
 
Még egy aprócska érdekesség a dologgal kapcsolatban:
 
A Teleki Pál út 20-22. lakosai válthatnak már évek óta lakossági bérletet!  Pedig az ő szomszédságukban egyáltalán nincs is fizető parkolóhely, sőt (!!!) ezeken a címeken valószínűleg nem is lakik senki, hisz ezek a házszámok az Idősek klubját és az OTP-t takarják az út túloldalán. “
.
Valóban érdekes ez a történet és már elő olvasatra is furcsa az egész szituáció, így tolmácsoljuk a kérdést a önkormányzat felé, hogy vajon miért csak az új épület lakóinak kedvez ez a döntés! Amennyiben sikerül hivatalos választ kapnunk természetesen megosztjuk olvasóinkkal!
.
Előtérben a tábla, hogy itt bizony fizetős lett a parkolás, a háttérben pedig a régi 60 lakásos társasház, amelynek lakói hiába parkolhattak itt évtizedekig, manapság már lakossági parkolóbérletet sem vásárolhatnak a területre: 

fotó: cyberdriver

Olvasónk szerint a jobb szélen látható “új” társasház lakói gond nélkül vásárolhatnak parkolóbérletet a teljes területre: 

fotó: cyberdriver


%d blogger ezt szereti: