Sopron.info.hu

Hosszútvára rendezkednek be az osztrák határrendészek, bekamerázták a határátkelőket!

  2018 feb 03 / #Cikkmix

Érdekes meglepetéssel találkozhatnak azok, akik a Kópháza – Deutschkreutz közúti határátkelőhelynél közlekednek. A 861-es főút, ami a 84-est köti össze az osztrák határral, jelentős tranzitforgalommal is bír, a határellenőrzés ma már mindennapos. Hol katonák, hol rendőrök látják el a szolgálatot, és a tehergépjárműveket szinte kivétel nélkül ellenőrzik.


Nagyjából egy hete mind Magyarország felé, mind Sopronkeresztúr felé kamerákkal szerelték fel a határkilépő osztrák épületét, éjjel-nappal üzemel a videokamerás rendszer. Erről be- és kiutazáskor két-két oldalt tábla is figyelmeztet, az osztrák jogszabályoknak megfelelően. A német mellett további négy nyelven hívják fel a figyelmet, a tartományi rendőrség a területen videokamerás ellenőrzést működtet, ami a személyek és a járművek képmását rögzíti. A hivatkozásuk alapján mindez a a határellenőrzés céljából történik.

Bár az osztrák törvénykezés ezt lehetővé teszi, a metóduson nem változtattak a kamerák kihelyezését követően sem, és már jó ideje csak az ingaforgalomnak tesznek keresztbe a rendelkezés életben tartásával. Ilyen infrastrukturális beruházás pedig mindenképpen hosszútávú elképzelések kiszolgálását segíti elő.

 

cyberpress.hu


%d blogger ezt szereti: