Sopron.info.hu

Idegenvezetők Eszterházán

  2018 nov 07 / #Cikkmix

A „magyar Versailles”-ként is ismert épületegyüttes Európában a harmadik, hazánkban pedig a legnagyobb és legfényűzőbb barokk-rokokó kastély, amit a térségünkbe, szakmai konferenciára érkező Magyar Idegenvezetők Egyesületének tagjai is meglátogattak. 

Az impozáns főúri kastély Magyarország egyik legrangosabb turisztikai látnivalója, amelyre a szakma is az egyik legvonzóbb helyszínként tekint.  – mondta el a Magyar Idegenvezetők Egyesülete nevében Adamikné Juhász Nóra a kastélylátogatás során.

A Magyar Idegenvezetők Egyesülete kétnapos szakmai programjára szakmai képzés és tapasztalatszerzés céljából érkeztek az ország minden részéből az idegenvezetők.  A 45 fős csoport az Esterházy-kastélyban megtekintette Az Esterházyak mesélő kincsei című kiállítást, és Barokk színháztörténeti túrán is részt vettek.

Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Központ ügyvezetője elmondta: az Eszterháza Központ páratlan értékeket őrző örökséghelyszíneinek fontosak a turizmus az idegenforgalom területéről visszacsatolt szakmai vélemények, amelyek megerősítik a megkezdett fejlesztések eredményességét és folytatásának szükségességét. A turizmus a gazdaság fontos húzóágazata, a cél, hogy 2030-ra a GDP 16 %-át adja. Ehhez minőségi szolgáltatások kellenek, ezért is jó, hogy a szakma ide látogat – tette hozzá az ügyvezető.

 


%d blogger ezt szereti: