Sopron.info.hu

Idegenvezetők ismerkedtek a soproni fejlesztésekkel

  2018 nov 07 / #hírek

Két napos szakmai képzés és tapasztalatszerzés céljából a térségünkbe látogatott a Magyar Idegenvezetők Egyesületének 45 fős csoportja, akik a tartalmas programjuk során meglátogatták Sopron és környékének turisztikailag fontos helyszíneit, majd zárómomentumként a Városházán tettek látogatást. 

fotó: cyberpress.hu

A Városháza dísztermében Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az idelátogató idegenvezetőket, akik az ország több pontjáról érkeztek. Az üdvözlés után a csoport tagjai megismerkedhettek a város azon törekvéseivel, melyek nem csak az itt élők életkörülményeinek javítását célozta meg, hanem a turizmus fejlesztésének szempontjából is fontos mérföldköveknek számítanak. Dr. Fodor Tamás vetítettképes illusztráció kíséretében mutatta be azokat a korszakos fejlesztéseket, melyek az elmúlt években valósultak illetve kezdődtek meg a leghűségesebb városban, kiemelve többek közt az M85-ös gyorsforgalmi út építését, amely által könnyebben elérhetővé válik Sopron az utazók számára, de természetesen fókuszba kerültek azok a munkálatok is, melyek a turizmus számára is jelentős értékűek. Ide tartozik a Várkerület felújítása, a történelmi belváros rekonstrukciója, a múzeum-negyed kialakítása, a Lővér-program vagy éppen azoknak a műemlék épületeknek a felújítása, melyek új kiállítótereket és látnivalókat kínálnak a közeljövőben a közönségnek.

A részletgazdag információáradat igazán jól bemutatta az idegenvezetőknek azokat a célokat, amelyek ma-holnap valósággá válnak és amelyek által Sopron a továbbiakban is hazánk egyik “ékszerdoboza” marad.

fotó: cyberpress.hu

fotó: cyberpress.hu

fotó: cyberpress.hu

fotó: cyberpress.hu


%d blogger ezt szereti: