Sopron.info.hu

Időjárás: Ez vár ránk a héten …

  2018 okt 01 / #hírek

Ahogy azt mondani szokták, a hideg idő közeledtét az is jelzi, ha a hétvégén a szomszéd nem a fűnyírót indítja be, hanem a láncfűrészt, de azért ennél létezik konkrétabb előrejelzés is, így most az  idokep.hu heti előrejelzését mutatjuk. 

fotó: cyberpress.hu archívum / Töreki Tibor

 

Kedden gyenge esővel, záporokkal vonul át a hidegfront, délutánra nyugat, északnyugat felől a legtöbb helyen felszakadozik a felhőzet, akkor már csak keleten, északkeleten fordulhat elő gyenge eső, zápor. Többfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 5-11, délután 13-18 fok várható.

Szerdán újabb hidegfront érinti térségünket. Kisebb csapadék csak néhol az északi, északnyugati területeken fordulhat elő. A nyugatias szél azonban élénknek, erősnek ígérkezik. Hajnalban 2-8, délután 15 és 20 fokot mérhetünk.

Csütörtökön már kellemes őszi idő ígérkezik kevés felhővel, sok napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél csak néhol élénkülhet meg. A csúcshőmérséklet 15-21 fok között alakul.

Pénteken országszerte szinte zavartalan lesz a napsütés. Gyenge, mérsékelt lesz a délkeleti szél. A csípős hajnal után délutánra sokfelé 20 fok fölé melegedhet a levegő. A kellemes, napos őszi idő előreláthatólag szombaton is ki fog tartani.


%d blogger ezt szereti: