Sopron.info.hu

Időközi önkormányzati választás / Filep Márk: Rajtunk múlik …

  2018 jún 29 / #hírek

Sajtótájékoztatóra voltunk hivatalosak péntek délelőtt, ahol Dr. Farkas Ciprián, a Fidesz soproni elnökségének tagja, valamint Filep Márk képviselőjelölt a július 15-én tartandó soproni időközi önkormányzati képviselő választással kapcsolatban várták a sajtó képviselőit. 

Dr. Farkas Ciprián és Filep Márk (b-j) / fotó: cyberpress.hu

Dr. Farkas Ciprián, kicsit kapcsolódva a jelenleg is tartó zenei fesztiválhoz azzal kezdte sajtótájékoztatóját, hogy az a mondás, miszerint “Jó itt élni, jó soproninak lenni”  az igazi üzenete ennek a hétnek, amikor százötvenezer ember látogat a VOLT fesztivál ideje alatt Sopronba, és felejthetetlen élményekkel gazdagodva távozik városunkból. Hozzátette, hogy vegyük észre mi soproniak is, miszerint  Magyarország más területein irigyelt az, aki Sopronban él.

Hozzátette, hogy: Sokunk számára, akiknek ez a város az otthonunk, talán már nem is tűnnek fel azok a kincsek, szépségek, előnyök, amelyek Sopront igazán különleges várossá emelik. A számos ilyen tényező közül csupán egy a VOLT fesztivál, vagy éppen a belváros, és annak környéke! Sopron csodálatos város, fantasztikus emberek lakják, meggyőződésünk, hogy sikerre vagyunk ítélve! Sopron fejlődik! Megszépül a belváros tér burkolata, megújul a Lenck Villa, parkolóház létesül, nemrégiben Icomos díjat nyert a megújult Várkerület, amelynek szintén folytatódik a rekonstrukciója. Csak, hogy néhány példát említsünk, a sor távolról sem teljes! Ugyanakkor Sopron hazánk kiemelt turisztikai térségeinek egyike is, ezért indulhat el a Fertő part soha nem látott fejlesztése. Látható, hogy a város vezetése a jó gazda gondosságával szolgálja a város fejlődését. Politikai ellenfeleink azonban mintha erről nem vennének tudomást.

Dr. Farkas Ciprián / fotó: cyberpress.hu

Dr. Farkas Ciprián a közelgő időközi választásokra kitérve elmondta, hogy Sopron, és a belvárosaként nevezett tágabb értelemben vett városrésze további fejlődését az szolgálná leginkább, ha fiatalos lendületét meg tudná őrizni a július 15-i időközi önkormányzati képviselőválasztáson. A fejlődésre garanciát az jelenti, ha Filep Márk a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje kap felhatalmazást az itt élők képviseletére, hiszen így tudja biztosítani a város vezetése, és országgyűlési képviselői, hogy továbbra is élhető, fejlődő és mindenekelőtt biztonságos hely maradjon Sopron, és annak belvárosa.

Filep Márk / fotó: cyberpress.hu

Filep Márk, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje rövid bemutatkozása után kitért azokra a célkitűzésekre, melyek egyben az általa érintett választókerületben élők, de minden soproni számára is fontosak, és amely fejlesztések folytatásáért illetve az új célok elérése érdekében igyekszik majd mindent megtenni egy sikeres választás után.

A képviselőjelölt kiemelte, hogy a belváros kiemelt fejlesztési programjai áthúzódnak a következő évekre is, ezek a fejlesztések azonban nem öncélúak. Minden, ami szűkebb és tágabb környezetünkben történik, mindennapi életünket szolgálja, hogy jól érezzük magunkat mi emberek, hogy jó legyen a gyerekeknek, a családoknak és az időskorúaknak is. Rajtunk, soproniakon múlik, hogy milyen lesz a városrészünk, hiszen közös cél kell hogy legyen az, hogy mindenki jó érezze magát a Leghűségesebb város szívében is. Kiemelte, hogy az említett nagy fejlesztések mellett a finomhangolás a soproniakra vár, hiszen közösen kell azokat a döntéseket meghozni miszerint hol legyenek virágok, fák, milyen utcabútorok szolgálják a kényelmünket, hol legyenek esetleg játszóterek fejlesztve vagy éppen építve, valamint az is közös cél kell hogy legyen, mit lehetne tenni a tisztább lakókörnyezet érdekében. Számos olyan feladat van – tett hozzá –  amelyeket csak együtt lehet megoldani és mindezeknek a közös feladatoknak a végrehajtása érdekében vállalta a jelöltséget, hiszen mint született soproni és belvárosi, szívén viseli a lakókörnyezet dolgait és megfelelő polgári támogatottság mellett – mint  önkormányzati képviselő – a jövőben szívesen folytatná azokat a megkezdett fejlesztéseket, amelyek Barcza Attila képviselt a közelmúltban.

 

 

Sopron, 2018.06.29. 


%d blogger ezt szereti: