Sopron.info.hu

Időközi önkormányzati választás Sopronban: Filep Márk ( Fidesz-KNDP )

  2018 Júl 10 / #hírek

Időközi önkormányzati választás lesz 2018. július 15-én Sopronban, az 1-es számú egyéni választókerületben, vagyis a belvárosban. A dolgok előzménye az, hogy az áprilisi országgyűlés választásokon Barcza Attila parlamenti mandátumot nyert, így a törvényi kötelezettségeknek eleget téve a helyi önkormányzati képviselői tagságáról lemondott. A nyár közepére kiírt megmérettetésen  indul Filep Márk is, aki a FIDESZ-KDNP pártszövéség támogatottságát élvezi. A szociális területen és a több közösségi szervezetben is aktív szerepet vállaló fiatalember jól ismeri Sopront és annak szűkebb “kerületét” a belvárost és annak lakóit is, hiszen gyermekkora óta ott tölti mindennapjait. Filep Márk egy agilis és közvetlen ember, akinek köszönjük, hogy a rendelkezésünkre állt, hogy bemutathassuk olvasóinknak. 

fotó: cyberpress.hu

cyberpress.hu: Néhány szóban bemutatkoznál olvasóinknak?

Filep Márk: Krisztusi korban lévő szociálpedagógus vagyok, ízig vérig soproni és belvárosi. Én ezeken az utcákon nőttem fel, minden ide köt. Az egész életem itt zajlik gyermekkorom óta, óvoda, iskolák és most is itt dolgozom, itt élek. Imádom! Szerintem tényleg jó itt élni!

cyberpress.hu: Mit tartanál a legfontosabb feladatodnak képviselővé választásod esetén?

Filep Márk: Legfontosabb feladatomnak azt érzem, hogy foglalkozzak az itt élő emberekkel és a környezetükkel valamint mindenben amiben csak lehet segítséget nyújtsak azoknak akik ebben a városrészben élnek. Mondhatni, hogy ez nálam ez amolyan szakmai ártalom. Számomra fontos a közösség, érdekelnek az emberek. A belváros és annak környéke jelenleg számos fejlesztésen megy keresztül, amely irány szerintem nagyszerű, azonban finomhangolásra van még szükség. Meg kell beszélnünk, hogy hová ültessünk több virágot, hová kerüljön utcabútor, hol legyen játszótér, hulladékgyűjtő, vagy éppen arra is meg kell találnunk a megoldást, hogy miként tudnánk azt elérni, hogy kevesebb legyen  a kutyapiszok. Azt szeretném, ha mindenki még jobban érezné magát Sopronban.

fotó: cyberpress.hu

cyberpress.hu: Milyen kampányt folytatsz? Mit teszel, hogy még többen megismerjenek?

Filep Márk: Mi a nehezebb, de a legegyenesebb utat választottuk. Az elmúlt időszakban annyi embert kerestünk fel a körzetben amennyit csak lehet. Minden hétköznap jártam az utcákat és beszélgettem az itteniekkel. Számos új tapasztalattal gazdagodtam, azt hiszem sikerült még jobban megismernem őket. Természetesen ebben a munkában nem hagytak magamra, sok segítséget kaptam Barcza Attila országgyűlési képviselőtől, Dr. Fodor Tamás  polgármester úrtól és Dr. Simon István alpolgármester úrtól.

cyberpress.hu: Említetted, hogy sok tapasztalattal gazdagodtál? Milyenekkel?

Filep Márk: A soproniak szeretik a városukat és büszkék rá. Számos esetben csak apróságokon szeretnének változtatni, amelyek odafigyeléssel és nem is elsősorban pénzzel oldhatók meg. Olyan sok jó dolog van itt, és a jövőben még több is lesz. Folyamatosan szépül a város, de végső soron rajtunk múlik, hogy mennyire lesz otthonos a lakókörnyezetünk, hiszen ezeket a dolgokat csak közösen tudjuk sikerre vinni.

fotó: cyberpress.hu

cyberpress.hu:  Milyen további fejlesztésekre lehet számítani?

Filep Márk: Megújulnak a belvárosi utcák, terek, a patinás homlokzatok, megújul a Szent Mihály templom, a várfalsétány és új parkolóház is létesül, de ezek csak azok amelyek a belváros környékét érintik, és nem is teljes sor, hiszen szólhatnék a várkerület folytatódó rekonstrukciójáról is, vagy a Lenck villa megújulásáról. Ha pedig fejlesztések, nem szabad elfeledkeznünk az egész várost érintő, így mindannyiunk életét befolyásoló nagy beruházásokról sem, mint az új uszoda építése vagy a Fertő part óriási projektje, de minden bizonnyal jó hír mindenki számára az a megvalósuló álom is mint az M85-ös út, ami már szinte a spájzban van.

 

 

Sopron, 2018.07.09.


%d blogger ezt szereti: