Sopron.info.hu

Időközi önkormányzati választás Sopronban: Független jelöltként indul Rétfalvi Csaba

  2018 máj 09 / #hírek

Időközi önkormányzati választás lesz 2018. július 15-én Sopron belvárosi kerületében, ahol azért van szükség erre, mert az április országgyűlés választásokon a szavazatok alapján Barcza Attila mandátumot nyert, így a helyi önkormányzati testületben hivatalosan is lemondott a helyi testületben betöltött pozícióról, így az általa képviselt belvárosi körzet képviseletéről is. ( Erre egyébként jogszabály is van!) Sopron Megyei Jogú Város közgyűlése ennek értelmében időközi választást írt ki erre a körzetre, amelyre az indulók közül elsőként egy független jelölt Rétfalvi Csaba jelentkezett be, akit egyébként több helyi párt is támogat. A képviselőjelölt szerdán jelentette be hivatalosan, hogy igyekszik mandátumot szerezni a helyi önkormányzatba, ahol a belvárosaik képviseletét szeretné ellátni. A Fő téren tartott bejelentésen portálunk is jelen volt, ahol az 52 éves soproni vállalkozó összefoglalta terveit.

Rétfalvi Csaba független jelöltként indul a soproni időközi önkormányzati választásokon / fotó: cyberpress.hu

A választásokra készülő Rétfalvi Csaba elmondta, hogy független jelöltként kíván indulni, a július közepére kiírt időközi önkormányzati választáson. Hozzátette, hogy amióta sejthető volt, hogy Barcza Attila lesz a Fidesz jelöltje az országgyűlési választáson, azóta számolni kellett azzal, hogy nem tölti ki az önkormányzati mandátumát. Az ellenzéki pártok ügyetlenkedéseit látva viszont már egyértelmű lett számára, hogy a belváros lakói most kapnak egy új esélyt arra, hogy változtassanak és egy független jelölt mellett tegyék le a voksiakat.

Véleménye szerint a belvárosban is igen sok problémával kell szembesülni, kezdve a közbiztonsággal és a közlekedéssel, amely kérdéskörökben az utóbbinál elódázhatatlan az hogy a parkolási gondokat megszüntessék valamint a kerékpár utakat szakértő módon fejlesszék illetve meg kell szervezni az utcák és lámpák gyorsabb áteresztőképességét is. Rétfalvi Csaba hozzátette, hogy meglátása szerint a Várkerület belső része igen elhanyagolt és kihalt. Ezen is változtatni kell, hiszen az ide látogató turisták csalódottan fordulnak ki ezekből az utcákból.

Hozzátette, hogy a felsorolt példák mellett számtalan megoldandó feladat van még, amelyeket szívesen felvállal ha bizalmat kap a lakosságtól. Kiemelte, hogy a hódmezővásárhelyi példa megmutatta, hogy le lehet győzni a Fideszt ott is, ahol a legnagyobb a támogatottsága, ha egy, a városáért valóban tenni is akaró jelölt áll szemben a hatalom emberével.

Rétfalvi Csaba független jelöltként indul a soproni időközi önkormányzati választásokon / fotó: cyberpress.hu

Érdeklődésünkre a párt támogatásokkal kapcsolatban Rétfalvi Csaba elmondta, hogy a mai bejelentése előtt megkereste a Sopronban is jelen lévő politikai pártok helyi és országos vezetőit, arra kérve őket, hogy támogassák indulását illetve ne indítsanak saját jelöltet. Eddig az Új Kezdet, az LMP, a Jobbik, a Momentum és a Párbeszédtől kapott pozitív visszajelzéseket, de reméli,  hogy minden ellenzéki erő belátja, hogy több kihívó esetén nem várható változás. Úgy gondolja, hogy a soproni közgyűlésben akkor vesztheti el az eddig meglévő kétharmados többségét a Fidesz, ha most minden párt félreteszi az egyéni ambícióit és az ellenzéki szavazók elvárása szerint cselekszik.

Rétfalvi Csaba hangsúlyozta továbbá, hogy a párttámogatottsági kérdéskörnél azonban fontosabb amit a belváros lakóinak üzen illetve amit tőlük a kampányában is kérni szeretne, ez pedig az, hogy a közös jövő, egy élhetőbb belváros, egy a régi Sopront idéző nyugodt város reményében ne a pártszimpátiájuk alapján szavazzanak. Sopron jövőjét nem a külső, hanem a belső migráció, illetve annak szakszerű, vagy dilettáns kezelése határozza meg. Akinek elege van abból, amit ma lát és tapasztal, az a változás oldalán van és őt támogatja.

Rétfalvi Csaba zárszóként elmondta, hogy folyamatosan igyekszik a szavazókerületben élőkkel felvenni a közeljövőben is a kapcsolatot, hogy felmérje az ott élők gondjait és problémáit és bízik abban, hogy megosztják vele majd mindazokat az észrevételeket a soproniak, amelyeket eddig nem tudtak megosztani a képviselőjükkel.

 

 

Sopron 2018.05.09.

 


%d blogger ezt szereti: