Sopron.info.hu

Ilyen lesz, ha elkészül az ideiglenes fedett uszoda a Lőverekben

  2018 aug 26 / #hírek

A kivitelező West Hungária Bau közölt látványtervet az ideiglenesen fedett kültéri medencéről, melyet a fő épület átépítése, fejlesztése alatt fognak használni az úszók. Ahogyan az a Közbeszerzési Értesítésből kiderül, az átalakítás és felújítás egyik célja, hogy az építmények ideiglenesen biztosítsák a fedett uszoda építési ideje alatt az egyesületi és egyéni úszó, bébi és úszóoktató, vízilabdázó, egyéb úszósport lehetőséget. Másik célja az új fedett uszoda létrejötte és megnyitása után, komfortos és modern, strand és élményfürdő létrehozása. Kiemelten a medence „négy évszakos” használatának ideiglenes biztosítása.

Légtartásos, fűtött sátorszerkezettel történik meg mindez, melynek nyári szezonban történő bonthatóságát is biztosítani fogják a tervek szerint. A légsátor szerkezet 50 x 33 méteres alapterülettel, 9,00 méteres magassággal.

Forrás: whb.hu/hu/

Az úszómedence 25 x 25 méteres, két méter mély vízmélységgel, a tanmedence 12 x 25 méteres. Az ideiglenes működés ideje alatt oktató medenceként működne, de ezt követően hullámlabda és egyéb élményelemek kerülnek elhelyezésre. A kormányzati Modern Városok Program – Lőverek Program természetesen itt nem ér véget, impozáns új fedett uszoda épül, mely minden szempontból modern, s a kor színvonalát megkövetelő lesz. A kültéri kivitelezés látványosan indult meg, egy sajtótájékoztató keretében még februárban, s a helyszíni kiírások szerint a munkák idén júliusig kell, hogy befejeződjenek.

A kezdeti kiinduló állapotról még 2016-ban készítettünk drónfelvételt, amivel a nagyközönség több újság hasábján is találkozhatott. A Csík Ferenc uszoda, vagyis a Lővér fürdő meghatározó kupolás szerkezete bizonyára sokaknak hiányozni fog.


%d blogger ezt szereti: