Sopron.info.hu

Infó a Fertőrákos-alagút-határszakasz gyorsforgalmiról!

  2018 Sze 26 / #hírek

Bátran lehet mondani, hogy látványosan halad a munka a Csorna és Sopron között megvalósuló gyorsforgalmi szakaszon, hiszen több helyen is “kezelésbe vették ” a kivitelező cég alkalmazottjai a terepet és számtalan területen felvonultak már a munkagépek is. Erről legutóbb ebben a cikkünkben számoltunk be. Új hír viszont, hogy az  M85-ös gyorsforgalmi út – mondjuk úgy második ütemének kivitelezése  – is fókuszba került, hiszen a Fertőrákos és a soproni országhatár közötti szakaszának tervezésére és kivitelezésére kiírták a nyílt közbeszerzést, mégpedig a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

illusztráció

 

 

Erről a szakaszról is már többször szó esett, de azért nem árt felidézni hogy miről is van szó. A fertőrákosi csomópontnak hívható helytől – amely az első ütem vége –  egészen az országhatárig egy szintén  2×2 forgalmi sávos gyorsforgalmi út szerepel a tervekben, melynek hossza 3,95 kilométer, azonban itt egy további 725 méter ugyanilyen utat is meg kell majd építeni a 84-es számú főút határátkelőhelyhez történő ideiglenes visszakötésére. Ez az a szakasz, amelyen megvalósítandó egy 780 méter hosszú – 2×2 sávos – alagút is ( a Bécsi-domb alatt ) illetve szintén ezen a szakaszon kell megépíteni  két közúti hidat és egy különszintű csomópontot is.

A most kiírt tervezési és kivitelezési pályázatra információink szerint az a cég tehet ajánlatot, akinek az utolsó három lezárt üzleti évben gyorsforgalmi út építéséből legalább nettó 27 milliárd forint árbevétele származott. Az ajánlatok beadási határideje 2018. november 7.

 

 

 


%d blogger ezt szereti: