Sopron.info.hu

Ingyenes EU-projektmenedzserképzés a szomszédban

  2018 máj 10 / #Cikkmix

Az Interreg Duna Transznacionális Program “Excellence-in-ReSTI” projektje keretében ingyenes online képzést kínál fiatal EU-projektmenedzserek részére a Burgenlandi Főiskola. A 2018 őszén induló angol nyelvű képzésre magyarok jelentkezését is várják.

fotó: interreg-danube.eu

Az üzleti szektorból, kutatóintézetektől és civil szervezetektől egyaránt várnak jelentkezőket a Burgenlandi Főiskola 2018 októberében induló kísérleti képzésére, amelynek keretében fiatal EU-s projektmenedzserek egészíthetik ki tudásukat a Duna-régióban szükséges speciális projektmenedzseri ismeretekkel és képességekkel a kutatás és fejlesztés, valamint a szociális és technológiai innovációk terén.

fotó: interreg-danube.eu

A 2019 júniusáig tartó online képzés öt modulból áll – uniós politikák, projektek tervezése, projektmenedzsment, szociális innováció, innováció üzleti környezetben –, célja, hogy olyan tudással, eszközökkel és módszerekkel vértezze fel a résztvevőket, amellyel meg tudnak felelni a Duna-régió multikulturális környezetéből adódó kihívásoknak. Az angol nyelvű képzésre bárki jelentkezhet, aki megfelel a pályázati feltételeknek, közülük választja ki egy szakmai zsűri azt a 25 jelentkezőt, akinek minden költségét fedezik. Cserébe a kiválasztottaknak folyamatosan visszajelzést kell adniuk a frissen kifejlesztett kurzusokról.

A képzésre 2018. május 31-ig lehet jelentkezni itt:

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/excellence-in-resti/section/call-for-applicants

Az Interreg Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló “Excellence in research, social and technological innovation” (Excellence-in-ReSTI) projekt 2017 februárjától 2019 júliusáig tart. Az 1,9 millió euró összköltségvetésű programban kilenc országból 12 projektpartner vesz részt, köztük a Digitális Jólét Non-profit Kft. A kezdeményezés célja, hogy a tudás és képességek terén felzárkóztassa a régió fiatal EU-s projektmenedzsereit, hogy sikeresen irányítsák a különböző szociális és technológiai innovációs projekteket. Ezen kívül segíti az együttműködéseket, személyre szabott tudásbázist alakít ki, illetve olyan speciális oktatási rendszert dolgoz ki, amely növeli a kutatási, társadalmi és technológiai innovációs projektek menedzsereinek munkaerőpiaci értékét, valamint a programok minőségét.

A projekt honlapja:

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/excellence-in-resti

 

 

fotó: interreg-danube.eu

 


%d blogger ezt szereti: