Sopron.info.hu

Ismerd meg a térség jelöltjeit ( 3.rész ): Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde (MOMENTUM)

  2018 feb 02 / #csak úgy

Sorozatunkban igyekszünk olvasóinknak bemutatni a 2018. április 08-án lebonyolítandó országgyűlési választásokon induló helyi képviselőjelölteket, hiszen független portálként fontosnak tartjuk, hogy közelebb hozzuk a térség jelöltjeit az emberekhez és egyben lehetőséget biztosítsunk, hogy bemutatkozhassanak a mi felületünkön is. Miután a cyberpress.hu foglalkozik helyi politikával is, így elkerülhetetlennek éreztük, hogy segítsünk eligazodni ebben az időszakban is a politika világában, amely időszak azért is fontos, hiszen önökön múlik, hogy a leghűségesebb város illetve térségének a lakói kinek szavaznak majd bizalmat. Sorozatunk új részében Supka-Kovácsné Holzhofer Tündét, a MOMENTUM Sopron és térségének jelöltjét mutatjuk be olvasóinknak, akinek ezúton is köszönjük, hogy készséggel állt rendelkezésünkre.

2017. decemberében a soproni Fő téren jelentették be, hogy a MOMENTUM jelöltje Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde lesz Sopron és térségében a 2018-as országgyűlési választásokon. / fotó: cyberpress.hu 

 

cyberpress.hu: 2017. december elején Sopron Fő terén mutatták be önt, mint a MOMENTUM országgyűlési képviselőjelöltjét a soproni térségben. Igaz előtte már egy helyi pártpolitikai fórumon az olvasóink találkozhattak önnel nálunk is, mégis arra kérném mutatkozzon be olvasóinknak.

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde (MOMENTUM): Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde vagyok, 1967-ben születtem Sopronban. Tősgyökeres soproni poncichter és ágfalvi német családból származom. Kisgyerekként megtapasztaltam a gyűlöletet és a félelmet, amit a nagyszüleim éltek át háború utáni időszakban. Ezért mai napig nehezen viselem a gyűlöletpropagandát. Sopronban a Deákba és a Széchenyibe jártam, majd ezt követően magyar-történelem szakon szereztem diplomát. Iskolás éveim alatt megtalált a mai napig tartó szerelem, férjemmel három gyermek büszke szülei vagyunk. Ma ott tanítok, ahonnan elindultam, a Deák Téri Általános Iskolában.

cyberpress.hu: Adódik a kérdés a munkahelyét illetően, mi a véleménye az oktatási rendszerrel kapcsolatban?

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde (MOMENTUM): Tieznkét éve folyamatosan jelen vagyok az oktatásban, és borzasztó azt megélni, hogy néhány előremutató év (digitális tananyag: MOZAIK, digitális tábla, tanári szabadság ) után hol kötöttünk ki. Nem csodálom, hogy a középiskolás diákok elkeseredésükben tüntetésbe kezdtek, a jelenlegi helyzet sem a diáknak, sem a szülőnek, sem a pedagógusnak nem megfelelő. Ez azért különösen elkeserítő, mert a negyedik ipari forradalom világában nem engedhetjük meg magunknak, hogy lemaradjunk. A Momentum célja, hogy országunk tudásalapú ország legyen, mert ez lehet hazánk felemelkedésének kulcsa.

fotó: cyberpress.hu

cyberpress.hu: Ha már itt vagyunk, hogy jött politikai indíttatás, hogy jött a Momentum?

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde (MOMENTUM): A Nolimpia kampány kapcsán rövid videók jöttek szembe velem a Facebookon, ezekben ismerhettem meg azokat a fiatalokat, akik feladták külföldi, sikerrel kecsegtető karrierjüket, és hazaköltöztek, hogy megküzdjenek itthon az országukért. Amikor csatlakoztam, úgy gondoltam, hogy a háttérből fogok nekik segíteni. Másképp lett. Bíznak bennem, számítanak rám, fontos nekik a véleményem. Olyan közösségbe csöppentem, ahol nem akarnak beleszürkülni a hétköznapokba, nem akarnak beletörődni a reménytelenségbe. Hisznek ebben az országban! Nekünk a problémák nem jobb- és baloldaliak, hanem emberiek.

cyberpress.hu: Térjünk rá Sopron helyzetére! Meglátása szerint, melyek azok a legsürgősebb problémák, amelyek megoldása Sopronban nem tűr halasztás? Mi az álláspontja  a belső migrációval kapcsolatban?

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde (MOMENTUM): Több lakossági fórumot is tartottunk már, ahol az itt élők legfontosabb problémának a lakáshiányt, a magyar bérekhez képest magas albérlet- és ingatlanárakat, az egészségügyi gondokat és a belső migráció okozta nehézségeket említették. Sopronban sok a lakatlan, elhagyott épület. A Momentumnak kész terve van arra, hogy ezeket minél előbb lakhatóvá tegye.  Az egészségügyet a jelenlegi finanszírozás mellett átszervezéssel is jelentősen lehetne javítani. Például bevezetnénk a Telemedicinát, csoportpraxisokat állítanánk fel a kisebb településeken, így kisebb műtétek, beavatkozások miatt nem kellene a távoli kórházakba menniük a betegeknek.  A belső migráció pedig valóban nehéz kérdés. Úgy gondolom, Magyarországon mindenkinek joga van a jobb élethez. Sokan azért költöztek ide, mert nem volt más választásuk. El kell fogadnunk, hogy itt szeretnének boldogulni, de a politikusok felelőssége, hogy az emiatt keletkező problémákra minél előbb megoldást keressenek és találjanak.

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde elmondta, hogy szívesen találkozik a szavazókkal akár személyesen is, de kérdéseikkel keressék bátran a facebook oldalán illetve akár e-mailben is!

cyberpress.hu: Miért szavazzanak a soproniak és a térségében élők önre? Miért Supka-Kovácsné Holzhofer Tündének és a Momentumnak szavazzanak bizalmat az emberek?

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde (MOMENTUM): Mi politikai generációváltást szeretnénk. A politika számunkra az ország építését, mindennapjaink jobbá tételét jelenti. Nekünk ez hivatás, felelősség. Nem jelentheti a hatalommal való visszaélést. Szeretném, hogyha az az ígéret, amivel a 90-es években hitegettek minket „ Most fájni fog, de a gyerekeiteknek jobb lesz”  ,végre beteljesülne.

A Nyugatot akartuk beérni, napjainkban pedig azon dolgozunk, hogy ne maradjunk le a keleti, déli szomszédainktól.   Bízom abban, hogy ehhez nem kell újabb emberöltönyi idő. S abban is, hogy véget vetünk végre a örökös bizalmatlanságnak, kicsinyeskedésnek és a gyűlöletkeltésnek, amit gyerekkoromban a saját bőrömön is megtapasztaltam. Természetesen a választóknak kell eldönteniük hogy kiben fognak megbízni áprilisban. Válasszák azt, akit a leghitelesebbnek tartanak. Mert van Remény, van választás!

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde elmondta, hogy szívesen találkozik a szavazókkal akár személyesen is, de kérdéseikkel keressék bátran a facebook oldalán illetve akár e-mailben is ( supkakovacs.tunde@momentum.hu) mindenkinek szívesen áll a rendelkezésére.

 

 

Sopron. 2018.02.02.

cyberpress.hu


%d blogger ezt szereti: