Sopron.info.hu

Ismerd meg a térség jelöltjeit ( 4.rész ): Szakács Gyula ( Lehet Más a Politika )

  2018 feb 19 / #csak úgy

Sorozatunkban igyekszünk olvasóinknak bemutatni a 2018. április 08-án lebonyolítandó országgyűlési választásokon induló helyi képviselőjelölteket, hiszen független portálként fontosnak tartjuk, hogy közelebb hozzuk a térség jelöltjeit az emberekhez és egyben lehetőséget biztosítsunk, hogy bemutatkozhassanak a mi felületünkön is. Miután a cyberpress.hu foglalkozik helyi politikával is, így elkerülhetetlennek éreztük, hogy segítsünk eligazodni ebben az időszakban is a politika világában, amely időszak azért is fontos, hiszen önökön múlik, hogy a leghűségesebb város illetve térségének a lakói kinek szavaznak majd bizalmat. Sorozatunk új részében Szakács Gyulát, a Lehet Más a Politika (LMP)  Sopron és térségének jelöltjét mutatjuk be olvasóinknak, akinek ezúton is köszönjük, hogy készséggel állt rendelkezésünkre.

 

A hivatalos bejelentés után sok minden szóba került, ami térségünket érinti! / fotó: cyberpress.hu

cyberpress.hu:  A napokban hivatalosan is bejelentésre került, ahogy arról mi is beszámoltunk, hogy a Lehet Más a Politika önt kívánja indítani a közelgő országgyűlési választásokon. Megtenné hogy egy kicsit részletesebben is bemutatkozna olvasóinknak?

Szakács Gyula (LMP): A régebben Sopronban élők a „Bakler és Triton” márkanevet biztosan ismerik. Bár már több éve annak, hogy társammal elváltak útjaink, de saját vállalkozásom – a Triton & Print Kft. – jelenleg is kiemelkedő szerepet tölt be a digitális nyomtatás és az egyedi igényeket kielégítő könyvkötészet területén Sopronban.

Vállalkozóként a közélet mindig érdekelt, és ezért is igyekeztem részt venni a helyi és országos szintű érdekvédelmi munkában. Az Országos Érdekegyeztető Tanácsban, az IPOSZ országos és a Gazdasági Kamara megyei elnökségi tagjaként volt alkalmam megismerni és megtapasztalni gazdaságunk politikai irányításának „visszásságait“.

Az LMP 2010-ben történt megalakulásakor vonzott, hogy azokért a célokért, amelyek számomra is fontosak (pl. a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, korrupció elleneség), egy új politikai erő kíván küzdeni, ezért örömmel vállaltam fel a Lehet Más a Politika támogatását.

cyberpress.hu:  Ön már régóta van a politika közelében és talán mondhatjuk azt is, hogy az LMP helyi szervezetének az egyik életbentartója és motorja. Miben más, miben kínálna más képviseletet a következő országgyűlésben az LMP konkrétan Sopron és térségének tekintetében mint a többi párt?

Szakács Gyula (LMP): Sok munkám van abban, hogy az elmúlt években olyan tagokkal és támogatókkal gazdagodtunk, akikkel érdemben indulhatunk el az idei országgyűlési választásokon.

A programunk Sopronnak is hasonló pozitívumokat kínál, mint országosan. A foglalkoztatást illetően városunkban is csak a tisztességes fizetés és a nyugodt mindennapok lehet a cél. Sopronban mindig ott van a háttérben Ausztria, ezért kiemelten fontos számunkra az új és biztos munkahelyek megteremtése. Le kell számolni a kizárólag a szolgáltatói szektorra tervezett gazdasággal és vissza kell térnünk Sopron hagyományaihoz. Mindehhez aktív helyi külgazdasági és kereskedelmi kapcsolatokra van szükségünk, hogy hozzáadott értéket előállító üzemeink is legyenek.

Nem mehetünk el a belső migráció kérdése mellett sem. Hiszen napról napra válik egyre kényelmetlenebbé az élet a Sopronban élők számára azáltal, hogy több tízezer honfitársunk telepedik le városunkban; ugyanakkor az infrastruktúra, illetve az intézményhálózat ezt nem követi le egyenes arányban.

Ökológiailag is élhető települést kíván az LMP, és vele együtt Sopron minden lakója. Emberi lakhatást, normális közlekedést, értékarányos parkolóhelyeket. Ma divatosak városunkban a „lakóparkok”, ám messze nem nyújtják ez elvárt komfortérzetet. Lakóegységeket zsúfolnak egymásra, kiszolgáló infrastruktúra, fejlesztett intézményhálózat nélkül. Nincs a mai helyzetből kiutat mutató önkormányzati településtervezés, nincs településfejlesztési koncepció. A tőke mindenhatósága uralja ezt a területet, ezért nekünk kell biztosítanunk az élhető, egészséges, emberi lakhatást minden soproni polgár számára.

Új bérlakás építési programunk keretében pedig a fiatalok számára kínálunk lakhatási megoldást, elérhető díjak mellett. Biztos megélhetési lehetőségekkel vonzóvá kell tennünk a várost és környékét, az itt élni és dolgozni akarók számára!

Szakács Gyula a Lehet Más a Politika Sopron és térségének jelöltje / fotó: cyberpress.hu

cyberpress.hu:  Szombati évértékelő beszédében a párt miniszterelnök jelöltje, Szél Bernadett kiemelte, hogy míg az egészségügynek, az oktatásügynek, a munkaügynek és az igazságügynek ma Magyarországon nincs önálló minisztériuma, addig a propagandának van…

Szakács Gyula (LMP): Ebből is jól érzékelhető, hogy mit gondolnak a kormánypártok, illetve mit gondol az LMP Magyarország jelenéről és jövőjéről. Kiemelten fontos számunkra az egészségügy, és számomra soproniként a helyi kórház, illetve a soproni házi- és gyermekorvosi ellátó rendszer. Sajnos volt „szerencsém” személyesen is megtapasztalni, hogy Sopronban mindez hogyan működik, a hónapokat magában foglaló várakozási listával. Tiszteletet érdemelnek azok az orvosok és egészségügyi dolgozók, akik a jelenlegi bérfeltételek és Ausztria vonzása ellenére is minden nap becsületesen ellátják a soproni beteg emberek kezelését, ápolását.

A magyar emberek talán legnagyobb erénye, hogy a legkeservesebb helyzetekben is képesek vagyunk humorral enyhíteni a keserűséget. A minap szegezte nekem a kérdést egy idős hölgy, tudom-e hogy csökkentik a vesebetegek várólistáját? Mire elkezdtem volna a mi elképzelésünket részletezni leintett, a legolcsóbb módszerrel, nem javítják meg a környező utakat. Mire a mentő a kórházba ér a beteggel, addigra a rázkódástól rég elmegy a veseköve! Nem volt kedvem nevetni a poénon, de a többszörös kritika igazsága bizony sok helyütt fellelhető nem csak az egészségügyben.

Biztosan mondhatom, hogy plakátpénzek és grandiózus stadionberuházások helyett a betegek körülményeinek javítására és az egészségügyben dolgozók bérének emelésére fogjuk a következő négy éves ciklust felhasználni.

cyberpress.hu: Az LMP programja kiemelten foglalkozik a kis- és középvállalkozók támogatásával. Mint vállalkozó, hogyan értékeli mindezt?

Szakács Gyula (LMP): Úgy vélem, hogy nincs vita, hogy szükség van a hazai kis- és középvállalkozói réteg megerősítésére. amely munkáltatóként jelentős szerepet vállal magára.

Viszont csak akkor leszünk eredményesek, ha ez a folyamat átlátható és versenysemleges lesz. Kormányzó erőként tűzzel-vassal fogunk küzdeni a korrupció mindenféle formája ellen, és nem kívánjuk újratermelni az oligarchákat; sem országosan, sem Sopronban.

Szakács Gyula a Lehet Más a Politika Sopron és térségének jelöltje / fotó: cyberpress.hu

cyberpress.hu: Április 8-án újra szavazunk. Mit üzen Szakács Gyula, az LMP soproni jelöltje a választópolgároknak?

Szakács Gyula (LMP): Örömmel veszem, ha a soproni és Sopron vonzáskörzetében élő polgárok kérdéseiket, véleményüket, jobbító szándékú javaslataikat a lehetmassopron@gmail.com e-mail címen vagy a 99/506-149-es telefonszámon megosztják velem.

Ha pedig ajánló aláírásukkal is támogatni kívánják jelöltségem, akkor ezt – munkanapokon 8.00 – 20.00 óra között – a Lehet Más a Politika soproni irodájában (Sopron, Virágoskert u. 3.) is megtehetik.

Végezetül egy kérésem van: minden állampolgár éljen a szavazati jogával. A választói akarat tisztelete maga a demokrácia. A soproni polgárok szavazatán is múlik a tisztességes bér, a jó egészségügy, a minőségi oktatás és a tiszta közélet kérdése. Az LMP jelöltjeként én ezt kínálom a soproniaknak!

 

 

 

cyberpress.hu


%d blogger ezt szereti: