Sopron.info.hu

Ismerd meg a térség jelöltjeit (5.rész): Barcza Attila ( FIDESZ-KDNP )

  2018 feb 28 / #csak úgy

Sorozatunkban igyekszünk olvasóinknak bemutatni a 2018. április 08-án lebonyolítandó országgyűlési választásokon induló helyi képviselőjelölteket, hiszen független portálként fontosnak tartjuk, hogy közelebb hozzuk a térség jelöltjeit az emberekhez és egyben lehetőséget biztosítsunk, hogy bemutatkozhassanak a mi felületünkön is. Miután a cyberpress.hu foglalkozik helyi politikával is, így elkerülhetetlennek éreztük, hogy segítsünk eligazodni ebben az időszakban is a politika világában, amely időszak azért is fontos, hiszen önökön múlik, hogy a leghűségesebb város illetve térségének a lakói kinek szavaznak majd bizalmat. Sorozatunk új részében Barcza Attilát, a FIDESZ – KDNP  Sopron és térségének jelöltjét mutatjuk be olvasóinknak, akinek ezúton is köszönjük, hogy készséggel állt rendelkezésünkre.

Firtl Mátyás, Sopron és térsége választott országgyűlési képviselője mutatta be 2018. januárjában Barcza Attilát, akit a Győr-Moson-Sopron Megyei 4. számú választókerületben indít a Fidesz-KDNP a 2018.évi országgyűlési képviselőválasztáson. / fotó: cyberpress.hu archívum

cyberpress.hu: Firtl Mátyás önt ajánlotta utódjának az országgyűlési képviselői posztra. Mint fogalmazott, Barcza Attila személye a biztosítéka annak, hogy Sopron és környéke tovább fejlődjön. Ön fiatal kora ellenére régóta aktív tagja a közéletnek, és bár bizonyára sokaknak nem kell bemutatni, mégis arra kérem, hogy mondjon magáról néhány gondolatot.

Barcza Attila (FIDESZ-KDNP): Mindig is érdekelt a közélet, igazi közösségi embernek tartom magam.  Tizenkét éve vagyok önkormányzati képviselő, nyolcat kistelepülésen, négyet pedig Sopron testületében dolgoztam eddig, így rálátásom van a fejlesztésekre, beruházásokra. 2011 óta kuratóriumi elnöke vagyok a Sopron Segít Közalapítványnak. Társadalmi munkában részt veszek sportklub irányításában, tagja vagyok önkéntes tűzoltó egyesületnek és a polgárőrségnek. Közel állnak hozzám a civil közösségek, segítem munkájukat. Fontosnak tartom a tanulást, a folyamatos képzést. Jelenleg turisztika szakirányon a doktori iskolát végzem, dolgoztam pedagógusként általános iskolában, a felsőoktatásban valamint a soproni turisztikai központ szakmai vezetője is voltam. Firtl Mátyás országgyűlési képviselő politikai munkatársaként pedig a választókerület településeinek életébe, feladataiba és  kihívásaiba is betekintést nyerhettem. Ezt a tapasztalatot is fontosnak tartom a jövőre nézve.

cyberpress.hu: Önt elsőként vették nyilvántartásba, mint képviselőjelöltet, de az ajánlások gyűjtését tovább folytatják.  Mik az eddigi tapasztalatai, milyen témákat hoznak fel a választók?

Barcza Attila (FIDESZ-KDNP): Személyesen találkozni a választópolgárokkal mindig különleges dolog. Szeretnék és szeretnénk a következő hetekben is minél több emberhez eljutni. Ilyenkor van lehetőség arra, hogy jobban megismerjem az itt élők gondolkodását és meghallgassam véleményüket a közélet aktuális kérdéseiről.  Elsőként, szinte egyöntetűen a migrációt említik, egyetértve a kormány döntéseivel, a fizikai és a jogi határzárral.  Az emberek döntő többsége érti, hogy az április 8-ai választás tétje Magyarország biztonságának megőrzése, hogy Magyarország a jövőben is magyar maradhasson. Nem véletlen, hogy minden fórumon kiállunk a Soros-féle migrációt támogató uniós és immár ENSZ törekvések ellen. Nem fogadjuk el a migránsok felső korlát nélküli betelepítését és azt sem, hogy – a legújabb elképzelések szerint – évente 10 ezer migránst befogjunk be.  A kormány mindent megtesz, hogy Magyarország migráns nélküli ország legyen, mert a családok, és az elért eredmények megvédése a legfontosabb. Már a parlament előtt van a „Stop-Soros” törvénycsomag, amely újabb gátat emel a migrációnak. Abban az esetben, ha az ellenzék kerülne hatalomra, lebontanák a határkerítést, s ellenőrizhetetlenül elindulna a migránsáradat, veszélyeztetve életünket, kultúránkat, vallásunkat, mindennapi életünket, biztonságunkat. Nőne a terrorveszély hazánkban is.

Barcza Attila, Sopron Megyei Jogú Város tanácsnokaként és önkormányzati képviselőjeként igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a leghűségesebb város a fejlesztések területén is újabb mérföldkőhöz érkezzen / fotó: cyberpress.hu

cyberpress.hu: Sopront mennyiben érinti a betelepítés kérdése, hiszen a déli határzár földrajzi értelemben messze van.

Barcza Attila (FIDESZ-KDNP): Az osztrák határ viszont nagyon is közel van hozzánk. Az itt élők hosszú évtizedekig éltek a vasfüggöny árnyékában, ezért különösen büszkék vagyunk a szabad és határok nélküli, bejárható közös Európára. Nem azért nyíltak meg a belső határok, hogy most újra ellenőrzéseket vezessenek be az átkelőknél. Ez az irányított migráció következménye. Amíg Európa képtelen megvédeni külső határait, addig nem számíthatunk változásra. A magyar álláspont egyértelmű, meg kell állítani azt a betelepítést, amelyet Soros György pénzzel. Jó lenne persze, ha végre kiderülne, hogy az ellenzék mit is gondol valójában erről a kérdésről. Helyi szinten is rengeteg támadást kapott tőlük a FIDESZ a kerítés megépítése miatt. Azt ígérték, hogy kormányra kerülésük esetén lebontják a déli határzárat. Azért dolgozunk, hogy ez ne következzen be. Nekünk Magyarország a legfontosabb!

cyberpress.hu:  Az eddig nyilvánosságra került jelöltek közül kétségtelenül Önnek van a legnagyobb tapasztalata a várospolitikában. Miért gondolta úgy, hogy „szintet lép” és megméretteti magát az országgyűlési választásokon? Mi a terve a kampány hátralévő részében?

Barcza Attila (FIDESZ-KDNP): Aktív részese vagyok a Fidesz politikai közösségének, a helyi szervezet elnöki tisztét is én látom el. Úgy gondolom, hogy az eddig szerzett tapasztalatokat, legyen az akár civil, akár várospolitikai, a közösség javára tudom fordítani. Fiatalos lendülettel, de nagy tapasztalattal tudom képviselni az itt élők érdekeit, és folytatni tudom a megkezdett fejlesztéseket.

Rövid, de annál dolgosabb időszak áll előttünk. Folytatom a személyes ajánlásgyűjtést a következő hetekben. Újra felkeresem a választókerület valamennyi települését, szeretnék minél több emberrel beszélni közös jövőnkről. Elmondom nekik, hogy büszkék lehetünk közös eredményeinkre és hogy milyen fejlesztések előtt állunk. Szerencsére mindegyikből van bőven.

Barcza Attila: “A Fidesz megépíti az M85-öst a Sopronban és a térségben élőknek. Legyünk büszkék a beruházásra, hiszen sok évtizedes adósságot sikerül most törleszteni!” / fotó: cyberpress.hu

cyberpress.hu:  Ha már a fejlesztéseket említi… Korszakos Fertő parti fejlesztés, új uszoda, megújuló belváros, ipari és innovációs centrum, nemzeti konferencia központ építése, kialakítása, térségi utak felújítása és még sorolhatnánk – mindez jórészt a Modern Városok Program keretében. Ezek mind fontos fejlesztések, de az M85-ös autóút megvalósítását kíséri talán mind közül a legnagyobb figyelem. Az ellenzéki oldalról gyakran elhangzik kritikaként, hogy bár az első kormányhatározat 2018. március 15-ét jelölte meg az út megvalósításának, később módosítani kellett ezt az időpontot.

Barcza Attila (FIDESZ-KDNP): Nem érzem úgy, hogy a kormányoldalon bárkinek is szégyenkeznivalója lenne emiatt, mert a Fidesz-KDNP kormány nem csak ígérgette, hanem meg is építi a gyorsforgalmi utat.  Az MSZP most úgy tesz, mintha az M85-ös élharcosa lenne, miközben amikor két cikluson át kormányoztak, semmi kézzelfoghatót nem tettek az út érdekében. Részükről tehát különösen indokolt az önvizsgálat. Az Orbán-kormány viszont valóban fontosnak tartja a beruházást, biztosította a szükséges pénzügyi forrásokat. Egy autópálya megépítése bonyolult feladat, komoly előkészítést igényel. Ezt a munkát a szakemberek becsülettel elvégezték. Az M85-ösnek már van engedélye, van kivitelezője és hamarosan – talán néhány napon, héten belül – elkezdődik a konkrét építkezés. Tudom, hogy ez fáj az MSZP-nek és az ellenzéknek, de akkor is így van. A Fidesz megépíti az M85-öst a Sopronban és a térségben élőknek. Legyünk büszkék a beruházásra, hiszen sok évtizedes adósságot sikerül most törleszteni!

 

 

Sopron, 2018.02.27.

 


%d blogger ezt szereti: