Sopron.info.hu

Jobbikos javaslat a szemléletváltásra a Soproni Gyógyközpontban

  2018 Sze 22 / #hírek

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Soproni Alapszervezete szemléletváltást kér és a szakemberhiány enyhítését javasolja a soproni kórházban.

Szakonyi Imre (balra) és Dr. Brenner Koloman (jobbra) / fotó: cyberpress.hu archívum 

A párt soproni elnöke Dr. Brenner Koloman és alelnöke Szakonyi Imre kifejtették: Miután az Állami Számvevőszék jelentését szakértőnk megvizsgálta, megállapította, hogy komoly gondok akadtak az ellátás minőségében, és a betegjogi kérdésekben is hiányosságok fedezhetők fel. A kérdésről a Kisalföld is beszámolt, a cikk „Szabálytalanul gazdálkodott a soproni és a mosonmagyaróvári kórház” címmel jelent meg, miszerint az ÁSZ a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet részére 23 javaslatot fogalmazott meg, melyre 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

A jelentés tükrözi, hogy a problémák gyors megoldására törekvés veszélyezteti a betegek megfelelő színvonalú ellátását. A Jobbik felhívja a figyelmet arra, hogy az egészségügyben dolgozók mindennapi önfeláldozó munkája nélkül, már régen összeomlott volna a rendszer, de az ÁSZ jelentésben leírt szervezési és fegyelmi problémák nagy része is arra vezethető vissza, hogy akut hiány van megfelelően megfizetett és képzett szakorvosokból és ápolókból. Sajnálatosan ezek a problémák levezethetők arra is, hogy az egészségügyben is nagy a szakember elvándorlás, amely ellen a kormánypárt nem lép fel megfelelő eszközökkel.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom továbbra is vallja, hogy programjának megfelelően csökkenteni kell a várólistákat, javítani kell a diagnosztikát, el kell törölni a hálapénzt, valamint meg kell oldani a krónikus betegek gyógyszertámogatását.

 

 

 

 


%d blogger ezt szereti: