Sopron.info.hu

Jogerős: Életfogytiglant kapott a Sopronban hajléktalant agyonverő férfi

  2018 okt 25 / #hírek

Emlékeznek még arra gyilkosságra, amelyik 2016 decemberében történt Sopron külterületén egy lakókocsiban? Sajnos igen … mondhatjuk sokan, hiszen itt a leghűségesebb városban egy gyilkosság szinte örökre beleég az emberek emlékezetébe, és azért is, mert jól tudjuk, hogy az ilyesmi régebben elkerülte ezt a környéket.  De hogy miért hozzuk ezt újra szóba? Mert csütörtökön tárgyalta az ügyet a Győri Ítélőtábla és nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházra ítélte a másfél évvel ezelőtti soproni hajléktalangyilkosság elsőrendű vádlottját. A döntés jogerős.  

fotó: cyberpress.hu arcívum

 

A Győri Ítélőtábla a csütörtöki nyilvános ülésen a Győri Törvényszék ítéletét az I. rendű vádlott vonatkozásában helybenhagyta, azaz nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházra ítélte a másfél évvel ezelőtti soproni hajléktalangyilkosság elsőrendű vádlottját. Az ítélőtábla a másodfokú ítélet indokolásában rámutatott, hogy az I. rendű vádlott a hajléktalant legalább 26 alkalommal olyan súlyosan megütötte a helyszínen talált különböző fa tárgyakkal, hogy brutális cselekményével csak az életfogytig tartó szabadságvesztés lehet arányos büntetés.

A II. rendű vádlott vonatkozásában a főbüntetését hét év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetését hét év közügyektől eltiltásra enyhítette.

A II. rendű vádlott esetében az ítélőtábla a védelmi fellebbezésnek adott részben helyt, mivel a II. rendű vádlott csupán pszichikai bűnsegédként vett részt a súlyos testi sértés elkövetésében. – számol be a 24.hu. 

 

 

A vádirat szerint 2016. december 10-én a két férfi együtt italozott, majd az elsőrendű vádlott, P. M. I. rábeszélte a másodrendű vádlottat, V. S.-t, hogy hajléktalan ismerősének a város külterületén lévő lakókocsijából értékes cipőket és ruhákat vigyenek el.

A másodrendű vádlott beleegyezett a lopásba, mert nyolc gyermeke volt és “megörült”, hogy így karácsonyi ajándékot tud nekik adni. A vádlottak odamentek a kivilágítatlan, félreeső területen lévő lakókocsihoz, és az ajtaját feltörve elkezdték az értékeket zsákokba pakolni. Közben a sértett hazaért és a lakókocsi mellett pakoló V. S.-t kérdőre vonta. Miután P. M. I. ezt meghallotta, kilépett a lakókocsiból, a sértett pedig felismerte.

Az elsőrendű vádlott ekkor ráugrott a vele szemben álló 59 éves sértettre, aki a földre esett. A férfi ököllel, könyökkel, szerszámnyéllel és egy raklappal is ütlegelni kezdte a sértettet, aki 26 féle sérülést szenvedett el, főként a fején.

A másodrendű vádlott dermedten állt és többször felszólította társát, fejezze be a bántalmazást, de azt válaszolta, hogy “fogd be, mert te is kapsz”. Ezután az elsőrendű vádlott felszólította társát, hogy fogják meg a zsákokat és menjenek onnan. Az áldozat sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét a leggyorsabban érkező orvosi segítséggel sem lehetett volna megmenteni.

 

 

Őrizetben a soproni emberölés két gyanúsítottja

https://youtu.be/lFt_owZSfqw

 

 

via: Kolontár Krisztián / 24.hu 

 


%d blogger ezt szereti: