Sopron.info.hu

Karácsonyi diszek készítése

  2006 dec 12 / #programajánló

Karácsonyi diszek készítéseAlig két hét, és itt a karácsony. Vajon tudja már, hogy milyen díszekkel fogja a fát színessé tenni? Nem mindenki szereti az üveg díszekkel sűrített fák látványát, és úgy vettem észre, újból divatba jött a természetes alapanyagokkal való díszítés.

Személy szerint, én is a régi, hagyományos díszítési módszerek híve vagyok. Szeretem, ha a fa illatozik, és ha saját kezűleg készített díszek lógnak rajt.

Jó, ha már az ünnep előtti hetekben elkezdjük a tervezést, az alapok elkészítését, különben nem biztos, hogy jut elég idő a dekoráció száradására.

Karácsonyi diszek készítéseIlyen feladat például a gyümölcsök szárítása: almát, narancsot, citromot szeljük fel kb. fél cm vastagságura, majd egy nagy tálcára tegyük, kétnaponta forgassuk meg őket. Sokan szeretik a sütőt használni, de én jobban bízom a lassú száradásba. A sütőbe eléghet, vagy túlszáradhat a gyümölcs.

Süssünk mézeskalács díszeket is! Az általam készített mézeskalácsok inkább a díszítésre alkalmasak, nem fogyasztásra, mivel nincs a tésztába sütőpor, nem változik sütés közben a tészta alakja. A tésztát lefagyasztva egy hónapig is tárolhatjuk. Azért fontos elkészíteni már ilyenkor, mert jó, ha 5 napot állni hagyjuk a hűtőbe, így könnyen munkálhatóvá érik.

Hozzávalók a tésztához:

50dkg finomliszt
25 dkg porcukor
15 dkg méz
3 tojás
1 evőkanálnyi őrölt fahéj
1 kávéskanálnyi kakaópór

Elkészítés: a mézet vízfürdőben melegítsük meg, majd a lisztet, és a porcukrot szitáljuk bele, tegyünk hozzá kakaót, fahéjat, majd az elhabart tojásokat is. Ha minden együtt van, dagasszuk addig a tésztát, amíg el nem válik a kezünktől, majd tegyük a hűtőbe és 5 nap után, vegyük elő, és süssük ki a figurákat. Jó, ha van otthon karácsonyi kisszúróformánk, hisz erre is szükségünk lesz öt nap múlva. Ha a tészta kész és elérkezik a sütés ideje, újból jelentkezem, és a dekorálással is megismerkedhetünk.

Mogyi

(folytatjuk)

46435 / 20129 látogató

kapcsolódó cikkek

  • Két recept karácsonyraKét recept karácsonyra (0)
    Vaníliás kifli Hozzávalók: 20 dkg vaj 28 dkg liszt 10 dkg darált dió 5 dkg erős […]
  • Gyorsulási verseny kedvcsinálóGyorsulási verseny kedvcsináló (0)
    A repülőtér hosszú aszfaltcsíkja felett vibrál a levegő. Lassan halad a sor, sokan […]
  • Fertő-tavi büfésorFertő-tavi büfésor (3)
    Idén már egyszer voltunk hekkezni a Fertő-tavi büfésoron, ma újból elmentünk, mert […]
  • Kedvcsináló a VOLT-ra III. napKedvcsináló a VOLT-ra III. nap (0)
    Péntek A harmadik napra is jut a jóból, és ezúttal korán kezdek, mivel 16:00-kor a […]
  • Férfi és NőFérfi és Nő (1)
    Dés László és Bereményi Géza sok szálon kötődik egymáshoz, de kettejük életútját mégis […]
  • Dr. CsernusDr. Csernus (0)
    Dr. Csernus Imre tart előadást "A nő" című könyvének témájához kapcsolódoan, a […]

%d blogger ezt szereti: