Sopron.info.hu

Képzőművészeti pályázat indul: A Fertő-táj művész szemmel címmel

  2018 Már 14 / #csak úgy

2018. március 14-én délelőtt a balfi kultúrházban tartott sajtótájékoztatót Barcza Attila, Sopron Megyei Jogú Város fejlesztési tanácsnoka ( aki mint Sopron delegáltja vett részt a Fertő-táj Magyar Tanácsa Egyesületben) és Ivanics Ferenc elnök a Fertő-táj művész szemmel egy most induló alkotói pályázatról. Ennek az új alkotói pályázatnak a célja, hogy az alkotók munkái által egy új oldala mutatkozzon be a Fertő-tájnak illetve a hozzá kapcsolódó Hanságnak. A pályázatra a Győr-Moson-Sopron megyei képzőművészek munkáit várják a szervezők, de sok szeretettel várják a pályakezdő alkotók munkáit is. A zsűrizett alkotásokból később egy kiállítás is nyílik majd, amelynek a Fertődi Kulturális és Szolgáltató Központ ad majd otthont április közepén.

Barcza Attila a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a táj mindig megihlette a képzőművészeket, ami abból is látszik, hogy hagyományosan több művésztábort is tartanak évről évre a kultúrtájon, mint például a sarródi Ferenczi Alkotó és Művésztábor vagy a balfi Wosinski Képzőművészi Tábor. Ezek népszerűsége is azt bizonyítja, hogy van igény a táj szépsége okozta művészeti alkotások létrehozására,  így nagy reményeket fűznek ennek a pályázatnak a sikeréhez.

A pályázatra több kategóriában lehet indulni, így várják a fotó, grafika, festmény és szobor/kisplasztika szegmensekben az alkotásokat.  Fontos tudnivaló, hogy a pályázatra nevezési díj nélkül lehet nevezni három alkotással. ( Alkotónként 3 db kép 3 db szobor/Kisplasztika adható be.)

Az alkotások beadás ideje és helye:

2018. április 9. 17.00 óra Fertőd KSZK Bartók B. u. 5.

A beadás előtt a szervezők kérik az alkotókat, hogy egyeztessenek a +36 20 77 56 804 telefonszámon az érkezés pontos időpontjával kapcsolatban.

A beadott alkotásokat a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa és a Civilek a Fertő-tájért Egyesület által delegált 5 fős zsűri értékeli majd és a legjobb pályaművek díjazásban is részesülnek.

A kiíró szervezetek a díjazott pályaművekből vásárolnak is, melynek célja egy későbbi világörökség dokumentumtár / képtár megteremtése.

 

 

nyitókép illusztráció / fotó: Leczovics Zsolt


%d blogger ezt szereti: