Sopron.info.hu

Kétnapos keleti “kupatúra” – a továbbjutásért

  2010 febr 16 / #sport

Az utóbbi hetekben a bajnokságban remek formát mutató, zsinórban öt bajnokiját megnyerő Nyíregyháza otthonába látogat csapatunk, amely holnap Magyar Kupa visszavágót játszik a szabolcsi megyeszékhelyen.

Az SKC Sopronban múlt szerdán, fordulatos meccsen 6 pontos előnyt szerzett a holnapi visszavágóra, amelyre már ma elutazott

A Marso Vagép NYKK remek sorozatot mondhat magáénak, zsinórban 5 bajnokit nyert meg, győzni tudott többek között a bajnok Paks, legutóbb pedig a Kecskemét otthonában.

Éppen ezért érthető, hogy edzőnk nagy tisztelettel beszélt a tekintélyt parancsoló eredménysort felmutató riválisról: “Szurkolóink láthatták, mi pedig a saját bőrünkön érezhettük,milyen egységes, szervezett, jó csapat a Nyíregyháza.

Kecskeméti sikerük csak tovább erpsítheti az önbizalmukat. Nálunk a kaposvár elleni remek első félidő adhat okot bizakodásra, úgyhogy azt gondolom, nagyon éles, nagy csatára van kilátás Nyíregyházán. ”

A vezetőség mindent elkövet, minden feltétlelt próbál megteremteni annak érdekében, hogy a lehető legjobb állapotban legyen a társaság a holnapi összecsapáson. Éppen ezért a csapat már ma útnak indult az ország másik végébe.

Szakvezetőnk a részletes program ismertetése mellett ki is emelte ennek fontosságát:

“Nagyon fontos volt, s remélem, lehet, vagy lesz jelentősége holnap annak, hogy kulcsembereink a Kaposvár elleni meccs második félidejében már pihenhettek. Ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk a Magyar Kupa visszavágón, mindenkitől a lehető legtöbb, a tőle telhető legjobb teljesítmény kell. Ehhez pedig arra van szükség, hogy minden játékos friss és fitt legyen.

Hétfőn volt két edzés, s ma is edzünk egyet Sopronban, amelyet követően kora délután indulunk el Nyíregyházára. Ott alszunk, majd holnap délelőtt egy dobóedzésen a fiúk megpróbálják <> maguknak a Bujtosi-csarnok gyűrűit. Remélem, a lehető legjobb állapotban lesz a társaság. Nyerni szeretnénk, már csak azért is, mert ha sikerülne legyőzni egy ilyen remek formában lévő csapatot annak otthonában, az tovább növelné az önbizalmunkat, másrészt pedig mindig győzelemre próbálunk játszani, nem lehet ötpontos vereségre menni, mert az egyenlő lenne a kieséssel.

Kiváló formában van az ellenfél, de nagyon bízom benne, hogy holnap az alapos és gondos előkészületek megteszik a hatásukat,s sikerül bejutni a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.”

sakc.hu