Sopron.info.hu

Ki kapta a húszmilliót?! Visszavágnak a soproniak?

  2009 okt 21 / #sport

Az új stáb nyilvánossá kívánja tenni a nemzeti csapat pénzügyeit. Ahogy az sejthető volt, messze nincs még vége a magyar kosárlabda legújabb balhéjának.

Ahogy azzal a kosarinfo.com hírportál már többször cikkezett, egy héttel ezelőtt az egyik sporthetilap arról cikkezett, Székely Norbert női szövetségi kapitányi színre lépéséhez sok-sok pénzre – a hírek szerint hétmillió forintra – volt szükség, s éppen az edző klubcsapatának főszponzora fizetett…

A jelek szerint a soproniak nem hagyják magukat, s honlapjukon érdekes írást jelentettek meg. íme:

“Szerkesztőségünk több, mint megdöbbentő adat birtokába jutott, a Farkas Balázst, az MKB-Euroleasing elnökét támadó, és a Sport Plusz hetilap hasábjain megjelent, mondvacsinált ügy kapcsán.

Hiteles forrásból úgy tudjuk, hogy a női válogatott költségvetése ügyében a legnagyobb vitát, a válogatott legutóbbi 12 hónapos (2008. július-2009. június) és 40 millió forintos büdzséjéből, az együttes szakmai stábjának 20 (!!!) millió forintos bruttó tiszteletdíja váltotta ki az MKOSZ legutóbbi három elnökségi ülésén.

A napvilágra került adat már csak azért is megdöbbentő, mert információink szerint a fennmaradó húszmillió forintos működési költségből a játékosok a kvalifikációért juttatott hárommillió forintos prémium kivételével sem tiszteletdíjban, sem napidíjban nem részesültek, ugyanakkor olyan alapvető kérdések maradtak megoldatlanok, mint például játékosunk, Semsei Barbara sérülésének kártalanítása.

Ez a kérdés egyébként azóta megnyugtató módon úgy zárult le, hogy az MKOSZ elnöke és az MKB-Euroleasing Sopron is milliós nagyságrendű áldozatot vállalt a játékos teljes kártalanítása érdekében.

Felvetődik tehát a kérdés, hogy miközben a játékosok amatőr státuszban vállalták a szereplést a nemzeti színek képviseletében, vajon ki, vagy kik kapták azt a felfoghatatlanul magas összeget, amelyet a bő négy hónapnyi munkavégzés ellentételezésére fizetett az MKOSZ?!

A mai Nemzeti Sportban megjelent “Hatmillió forintos lufi” című cikk után az sem titok, hogy az MKOSZ elnöksége, valamint a női csapatokat tömörítő liga, ennek a pazarlásnak kívánt gátat vetni, ugyanakkor a válogatott minőségi munkájának fenntarthatósága érdekében Farkas Balázs nemes felajánlással élt, amit nagyon szigorú feltételekhez kötött.

Nem kell különösebb logikai tehetség ahhoz, hogy megfejthető legyen: az MKB-Euroleasing elnöke ezt a pénzt nem egyes személyek pénztárcájának megtömésére szánta, pontosan ellenkezőleg, a korábban a válogatott költségvetését megfojtó, és hiányt gerjesztő pazarlás utáni pénzügyi egyensúly helyreállítására, annak érdekében, hogy a válogatott megfelelő körülmények között készülhessen az előtte álló feladatokra.

Székely Norbert és az általa felkért stáb már dolgozik a szövetségi kapitány-jelölt hároméves programján, amely a jövőben nyilvánossá kívánja tenni a nemzeti csapat pénzügyeit.

Addig is csak találgathatunk, vajon kik és milyen indíttatástól vezérelve igyekeztek megtéveszteni a közvéleményt, lejáratni az MKB-Euroleasing elnökét és ellehetetleníteni Székely Norbert szövetségi kapitánnyá történő kinevezését?

kosarinfo.com