Sopron.info.hu

Kiemelt rendőri ellenőrzés lesz a gyalogátkelőhelyeknél!

  2018 Sze 14 / #hírek

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat (TISPOL) 2018-ban is meghirdette az EDWARD Napot. Az Európai Bizottság által is támogatott kezdeményezés célja, hogy 2018. szeptember 19-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

illusztráció

A TISPOL szándéka, hogy az EDWARD Napot megelőző időszakban valamennyi úthasználó – akár csak néhány percig is – gondolkodjon el azokról a kockázatokról, amelyekkel a közúti közlekedése során szembesül, továbbá gondolja át, hogy az ő magatartása milyen veszélyhelyzeteket idézhet elő mások számára és hogyan lehet ezeket csökkenteni. A szervezők úgy gondolják, hogy az EDWARD Nap jelentős mértékben hozzájárulhat a közúti balesetek, a tragédiák csökkentéséhez.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottság célja, hogy ezen a napon a gyalogosok – mint védtelen közlekedők – biztonságára helyezi a hangsúlyt, elősegítve a TISPOL által kitűzött célok megvalósítását.

Az ORFK ezúton is felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy 2018. szeptember 19-én 8 óra és 20 óra között a közlekedésbiztonsági szempontból kiemelt kockázatú gyalogátkelőhelyek közvetlen környezetében, a járművezetők, valamint a gyalogosok által elkövetett jogsértések megelőzése miatt célirányos ellenőrzést tart.

 

 

 

forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 


%d blogger ezt szereti: