Kifizették, mégse kapták meg az autójukat

A soproni rendőrség csalás miatt nyomoz egyelőre ismeretlen tettes ellen, mert az Opel Horváth helyi autószalonja ellen több feljelentés is érkezett, a magukat becsapottnak érző vevőktől.

A soproni kapitányság bűnügyi osztálya 14 esetben nyomoz csalás miatt ismeretlen tettes ellen, mivel többen is feljelentést tettek, hogy az Opel Horváth soproni kereskedése a részben vagy teljesen kifizetett vételár ellenében sem szállította le a megvásárolt autókat, írja a Kisalföld .

Volt, aki március 11-én készpénzben kifizette a kiszemelt autó teljes vételárát, de azóta sem szállították le neki az új autót, arra hivatkozva, hogy nem tudták még elintézni a papírokat. A vevő április végén tett végül feljelentést.

A hoppon maradt vásárlók nem tudják, hogy mikor juthatnak hozzá autóikhoz, mert a kocsik jelenlegi tulajdonosai, a beszállító General Motors és a kereskedésnek hitelező bank elvitték a kocsikat – összesen vagy nyolcvan darabot – a Győri úti telephelyről, és a rendőrség is lefoglalt kilenc autót a nyomozáshoz bizonyítékként.

A rendőrség egyelőre az adatokat gyűjti, a szerződéseket vizsgálja, illetve azt, hogy kinek milyen szerepe lehetett a vevők megkárosításában. Konkrét gyanúsítottja akkor lesz az ügynek, ha bebizonyosodik: a cég úgy vett át pénzt a vásárlóktól, hogy sejtette, nem áll módjában átadni az autókat.

Erich Horváth, az autókereskedő cég osztrák tulajdonosa a kisalfödlnek úgy nyilatkozott, hogy “akik befizették az autójukat, hamarosan megkapják azokat, már szállítják a járműveket.”

Erich Horváth azt mondta, ez idáig nem kapott hivatalos értesítést sem a rendőrségi feljelentésekről, sem a felszámolási eljárásról, amit állítólag a beszállítók kezdeményeztek a cég ell

index.hu

4873 / 1883 látogató

kapcsolódó cikkek

“Kifizették, mégse kapták meg az autójukat” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Sosem felejtem el, amikor még a 90-es években kiment a magyar TV Eisenstadtba, hogy riportot készítsen az ott autóvásárló magyarokról. Akkor nyilatkozott Horváth “úr” a magyar vevőkről, és olyan gusztustalan módon szidta, lehúzta őket ( minket) , pedig akkoriban rengeteg használt autót adott el honfitársainknak. Emlékszem azt mondta: Onnan lehet megismerni a magyart, hogy zsebredugott kézzel mászkálnak a telepén, de ez volt csak a jéghegy csúcsa. Aztán csak visszatelepedett Sopronba egy autószalonnal,a ” cigány” magyarokhoz, most meg itt a vége, fuss el véle….Gondolom ő jóljárt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × 1 =