Sopron.info.hu

Kihűlt állapotban találták meg a magyar férfit Tirolban

  2018 okt 22 / #Cikkmix

Sértetlenül, de enyhén kihűlt állapotban találták meg vasárnap délelőtt azt a 38 éves  magyar férfit, aki még a múlt héten tűnt el az ausztriai Thiersee-ben (Tirolban). A mentőakcióban több mint 60 fős kereső-, mentőcsapat vett részt. – számol be az ORF

Mentőegységek egyeztetnek / fotó: Einsatzreport facebook

A kutatóakció akkor vette kezdetét, amikor az egyik hotelben mosogatóként dolgozó férfi két nap szabadság után csütörtökön nem ment be a munkahelyére és telefonon sem volt elérhető, ami a munkáltatójának gyanússá vált, így pénteken jelezte az esetet a hatóságoknak.  A bejelentést követően a rendőrségnek nehéz dolga volt, hiszen az eltűnt személyként bejelentett férfi  sem autóval, sem kerékpárral nem rendelkezett, így azokra nem lehetett támpontként támaszkodni, mindössze annyi információjuk volt, hogy szabadidejében szívesen túrázik a környező hegyekben.

A fenti információt figyelembe véve a helyi hatóságok így nagy erőkkel – több mint 60 fős létszámmal –  indultak a környéken a férfi keresésére, amely során  kereső kutyákkal, drónokkal kiegészülve fésülték át a vidéket, de még a közeli tóba búváregységeket is vezényeltek, hátha esetleg ott érte baleset.

A helyi tűzoltóság drónját is bevetették a kereséskor / fotó: zoom.tirol

Az akció kezdetekor a lakosság segítségét is kérték a hatóságok, így a fotóját is nyilvánosságra hozták, hátha ez is segíthet a felkutatásban, ami aztán mint kiderült jó döntés volt, hiszen ez hozta meg a sikert.  Vasárnap délelőtt egy helybeli asszony felismerte a fényképen látható férfit, aki éppen  Thiersee utcáján  sétált, így értesítette a hölgy a hatóságokat, akik azonnal a helyszínre siettek és azonosították is a keresett személyt.

A magyar férfi a helyszínen a rendőröknek annyit mondott, hogy pár napot az erdőben töltött és ott is aludt, azonban ennek indokait nem hozta nyilvánosságra az osztrák közszolgálati média online felülete.  A megtalált férfi egyébként a megtaláláskor nem érezte jól magát és enyhén kihűlt állapotban volt, ezért őt a kufsteini kórházba szállították.


%d blogger ezt szereti: