Sopron.info.hu

Kijevi Európa Bajnokság – Köveskúti Balázs bronzérmes!!!!

  2009 ápr 09 / #lapszemle

Vándor,vidd hírét a soproniaknak, megcselekedtük,amit megkövetelt a haza!

Kissé módosítva ugyan,de Ukrajna fővárosában tényleg hasonlót éreztünk a spártaiakhoz.Ha valaki emlékszik még,tavaly nyáron a soproni tv-ben elhangzott Balázs és a mi szánkból a vágy, a cél: kijutni a junior EB-re és ott minél jobban szerepelni. Hogy azóta hány és hány edzés, ziháló tüdő,kisebb-nagyobb fájdalmak voltak, már nem számít:Balázs a SMFC színeiben bronzérmet szerzett Magyarországnak.

Akik ott voltunk tudjuk, pártatlan bírói szemlélettel még fényesebb is lett volna a medál, de örömünk így is határtalan!

Végsőkig feszített idegek az edzők és a Szurkolók részéről,persze pókerarc mögé rejtve a küzdelmek kezdetéig. Az utána következőkről a képek jobban mesélnek. Adrenalintól fűtött harcosok és kísérőik,berekedt torkok a szurkolástól, biztató tekintetek és vállveregetések-ilyen egy verseny,egy Európa Bajnokság és ilyen volt a Magyar Csapat. Ha valaki végzett a küzdelmével, pihenőidejét feláldozva ment át a másik tatamira, hogy űzze-hajtsa társait. Nagyon-nagyon-nagyon jó volt látni ezeket.

Balázs a Csapattal és Józsi sensei-el utazott, hosszú út után rövid pihenő és a mérlegelés, valamint az orvosi vizsgálat várt rájuk. Este Balázst még átmozgattuk a szállodában, átbeszéltük a másnapi taktikákat,lehetséges harcmodorokat.A szülői jelenlét mindenképpen jót tett,Ők is sokat segítettek.

Az éjszaka? Van aki alszik,van,ki forgolódik,de egy biztos,nem könnyű. Az elvégzett munkából kiindulva, bíztunk abban,hogy Balázs mindent el fog követni a győzelemért-mind ahogyan az egész junior és felnőtt válogatott is-és reméltük, ez elég lesz az éremhez. A címből már kiderült,így is lett!

Gratulálunk a sikeres Válogatottnak a remek helyezésekért,Balázs példakép a többi soproni edzéstársa előtt és köszönjük, hogy méltó karatésként képviselte hazáját, klubját és Szüleit az EB-n!

OSU!

http://www.kyosopron.hu