Sopron.info.hu

Kormány: Nincs napirenden a vasárnapi boltzár!

  2018 Sze 04 / #Cikkmix

Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul több százezer ágazati munkavállaló nevében a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. Azt kérik, a kormány vegye fontolóra a vasárnapi munkavégzés áruházi tilalmának újbóli elrendelését, akár részlegesen, nemzetközi mintára. A boltzár a javaslattevők szerint enyhítené a béremelések ellenére fennálló munkaerőhiányt, könnyítené a cégek működését, és azt üzenné Európának: hazánk a családok értékeit a haszon elé helyezi.

 

Legyen? Ne legyen? / kép illusztráció – forrás: web

A 2015-ben a társadalmat és a kiskereskedelmet is megosztó vasárnapi boltzár piaci szereplőkkel közös újra gondolását, a törvényalkotókkal való egyeztetés lehetőségének napirendre vételét kéri a miniszterelnöktől a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ).

A kormány erre reagálva, az MTI kérdésre válaszul 2018.09.03-án azt közölte, hogy a vasárnapi boltzár  ügyében nem tervez jogszabály-módosítást, nem tartja aktuálisnak a kérdést.

A közvéleményt megosztó vasárnapi boltzár egyébként nagy vihart kavart már 2015-ben, amikor azt egy időre bevezették, sőt több fórumon heves vitákat váltott ki ez a szabályozás hiszen volt aki támogatta és volt aki ellenezte ezt a törvényt. A közel egy évig tartó vasárnapi stopot aztán a Rogán Antal által bejelentett előterjesztés elfogadása törte meg és azóta ismét lehet “korlátlanul”  shoppingolni a hét utolsó napján.

 


%d blogger ezt szereti: