Sopron.info.hu

Kórus Spontánusz: Az új koncerten ezúttal akár ön is tagja lehet a kórusnak!

  2018 Már 06 / #csak úgy

A nagy sikerrel zárult Dixit Dominus koncert után ismét különlegességgel készül a Kórus Spontánusz. 2018. március 18-án, vasárnap 15:00 órától, „Zsoltárok, kánonok és elmélkedések” címmel a népszerű Muzsika+Szó koncertsorozat hagyományát folytatják, a soproni Árpádházi Szent Margit templomban – de ezúttal is szolgálnak meglepetéssel.

fotó: Leczovics Zsolt

A Muzsika+Szó koncertek különlegesek Sopronban és környékén. A sorozat előadásain a kórus karnagya, Kocsis-Holper Zoltán közérthető módon avatja be a közönséget az előadott művekkel kapcsolatos érdekes részletekbe.

Kocsis-Holper Zoltán tapasztalata szerint azonban „a közönség egy része szívesen fogadja, ha a hagyományos, megfigyelő és hallgató szempontú koncerttapasztalathoz egyfajta interaktív élmény is kapcsolódik”, ezért rendkívüli módon ezen a koncerten – a vállalkozó kedvűek – lehetőséget kapnak arra, hogy egy-két darab erejéig a Spontánusz aktív alkotótársai legyenek énekükkel. A közönség számára ajánlott művek kottáit, a koncert előtt honlapján és Facebook oldalán, valamint a koncerten is rendelkezésre bocsátja a Kórus Spontánusz.

A nagyböjti időszak kiváló alkalmat nyújt az elmélkedésre, a közösségben megélt elmélyülésre. A műsorban ezért ezúttal érdekes szerkesztésű kánonokat, ritkán hallott zsoltárműveket, illetve a soproni zenei életben 10 évig aktívan működő Gárdonyi Zoltán zsoltárfeldolgozását, és a tavaly 70. születésnapját ünneplő Orbán György két kórusművét is hallhatja a közönség.

Először ad otthont és megfelelő keretet a Kórus Spontánusz koncertjének Sopron legfiatalabb templom épülete, az Árpádházi Szent Margit templom. A 2015. tavaszán felszentelt, korszerű épület az 1945-től Szent Margit plébániaként működő, szecessziós Töpler-Lőver villa mellett található a soproni Lőverek szívében.

 

 

https://www.spontanusz.hu
https://www.facebook.com/spontanusz


%d blogger ezt szereti: