Sopron.info.hu

Közgyűlés: Elismerés a plébánosoknak, új ovis sportpálya, üzletkiadás ….

  2018 Júl 02 / #hírek

A múlt heti zenei fesztivál “árnyékában” volt egy közgyűlés is Sopronban, ahol a képviselő-testület tagjait tizenkilenc napirendi pont várta, amelyek persze mind fontosak, azonban volt köztük pár olyan előterjesztés is, amelyek talán jobban érdeklik a közvéleményt, így ezeket kiemelnénk olvasóinknak.

fotó: cyberpress.hu archívum

A közigazgatási szünet előtti ( ami általában július közepén kezdődik ) utolsó közgyűlést csütörtökön tartották a Városházán, amely ünnepi pillanatokkal vette kezdetét, hiszen Dr. Veres András megyéspüspök döntése értelmében a város két plébánosa Henczel Szabolcs és Kálmán Imre új szolgálati helyre költözik és így önkormányzatunk egy-egy “Sopronért Emlékéremmel” köszönte meg a közösségért tett szolgálatukat.

Az ünnepi pillanatokat egy bejelentés követte, hiszen Gőbl Gábor képviselő kért szót, aki bejelentette, hogy ő és a szintén a Jobbik párt delegáltjaként a képviselő-testületben dolgozó Dr. Bendes Zoltán kilépett a pártból és a jövőben független képviselőként folytatják az önkormányzati munkájukat. ( Nem mellesleg jegyezzük meg, hogy a Jobbik soproni alapszervezete is feloszlatásra került, amelyről úgy tudjuk azonban, hogy  Dr. Brenner Koloman országgyűlési képviselő szervezi újjá. )

A képviselőtestület elfogadta, hogy a következő félévben ( augusztus kivételével ) minden hónap utolsó csütörtöki napján tartja majd az üléseit valamint azt is, hogy decemberben a két ünnep közötti időszakban még az azokat megelőző csütörtökön ül majd össze. Jóváhagyták azt is, hogy testvérvárosunkba Kemptenbe egy önkormányzati delegáció utazzon augusztus 10-én, akik részt vesznek majd az ott megrendezésre kerülő Allgaui Ünnepi Hetek nyitóünnepségén.

Az napirendi pontok között szerepelt és jóváhagyásra került, hogy az eddig üresen álló önkormányzati tulajdonban lévő üzlet ( Előkapu 5. ) is új bérlőre talál, amely vendéglátóipari tevékenységet fog folytatni a jövőben, ahol télen meleg levest, nyáron fagylaltot is fognak árulni a tervek szerint.

Jó hír, hogy az önkormányzat a Nemzeti Ovi-Sport program keretében pályázik egy újabb megvalósítandó műfüves sportpályára –  amelyek közül kettő a közelmúltban került átadásra – így ha sikeres lesz az elbírálás, akkor ezúttal a Bánfalvi úti óvoda gazdagodhat majd a mini sportlétesítménnyel.

fotó: cyberpress.hu archívum

A közgyűlés döntést hozott a Soproni Zsinagógáért Közalapítvány vezetői tisztségéről is, amelyre Komornoki Lászlót választották meg kuratóriumi elnöknek, Hillebrandt Imrét pedig felügyelőbizottsági tagnak.

Az előterjesztések között több közterület is elnevezést kapott, amelyek érintetették  többek közt az Egeredi domb környékét és a 84-es főút keleti oldalán található területeket is, de sor került a  Harangöntő utca és a Mély út továbbnevezésére is.


%d blogger ezt szereti: