Sopron.info.hu

Legyen KATLAN az Aréna!

  2009 ápr 24 / #lapszemle

Pénteken 18 órától a bajnoki döntõ harmadik mérkõzésére kerül sor Sopronban. Óriási csatára van kilátás a jó formában kosarazó Szegeddel szemben, akiket közel 100 szurkoló kísér el városunkba.

Székely Norbert reméli, hogy a mérkõzés fontosságát nálunk is átérzi mindenki, és telt háznyi szurkoló hajszolja bele csapatunkat egy gyõzelembe!

A Szeged szerdán különösen jól játszott, és a hazai pálya minden elõnyét ki is használta. A mi játékunk csak átlagos volt, és ebbõl adódtak a problémáink. Bár csapatként küzdöttünk, de nem tudtunk extra teljesítményekkel a hazaiak fölé kerekedni.

Nagyon sok eladott labdánk volt, mely alapvetõen meghatározta játékunkat, illetve védekezésünkben sok pontatlan elmozdulás után, rengeteg üres dobóhelyzetet tudott teremteni a Szeged.

Azonban a taktikai változtatásainkkal mindig vissza tudtunk jönni a mérkõzésbe. Ilyen volt például a zóna, melyet 6 pontos hátránynál vetettünk be elõször, és rögtön átvettük a vezetést, ami idõkérésre késztette a Szegedet.

Azonban sajnos az emberfogásos védekezésünk nem mûködött jól, melyet az ebbõl kapott 9 tripla is bizonyít.

A Szeged kellemetlen védõstílusához mindenképpen jobban kell alkalmazkodnunk holnap. Az alsó poszt csapdákból kiadott labdákat jobban kell megjátszanunk, hatékonyabban kell a kontra 1-1-eket alkalmaznunk, és pontosabban kell végrehajtani a külsõ dobásainkat is.

Több támadásszámot is kell felmutatnunk, mint szerdán, ahol 81 támadást vezettünk. Ez jelentõsen elmarad az egész évben megszokott 90-100 közötti számtól.

A döntõ egyik legfontosabb mérkõzése következik pénteken! Nagyon fontos, hogy szurkolóink a Bourges elleni mérkõzéshez hasonló forró hangulatot teremtsenek. A gyõzelmet együtt harcolhatjuk ki!

wb-sopron.com