Sopron.info.hu

Lézerszemészeti klinika nyílt Sopronban

  2018 jan 20 / #Közélet

Az egészségturizmus a gazdaság egyik leggyorsabban fejlődő területe.

lezerszemeszet

A fő vonzerőt a kedvező ár-érték arányú szolgáltatások, a minőség (korszerű felszereltség, technológia) és a „mennyiség” (gyorsabb hozzáférés) jelentik. Magyarországon az orvosi turizmus terén kedvelt célpontok közül Sopron és térsége az egyik legsikeresebb. Az egészségturizmus folyamatos fejlődésének eredményeként csütörtökön egy korszerű szemészeti klinika nyílt Sopronban.

A soproni Dr. Tóka család neve talán sokak számára cseng ismerősen a városban, hiszen a család három generáción át 60 éve foglalkozik a soproniak gyógyításával. A sikeres fogászati kezelések mellett idén a szemészet fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, reagálva az egyre növekvő piaci igényekre.

Nagyon fontos, hogy itt nemcsak a szemüveg elhagyása érdekében végzett műtéteket lehet megtalálni, hanem külön nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy teljeskörű diagnosztikával rendelkezzenek, így a meglévő és várható szembetegségeket nagy biztonsággal tudják felismerni és a kezelésre javaslatot adni.

Három nagy értékű lézerrel különböző kezeléseket tudnak elvégezni. Legfontosabb, hogy egy Femtoszekundum lézerrel a szemet századmilliméteres pontossággal tudják műteni akár egy szürkehályog miatti szemlencse cseréről legyen szó, vagy az időskori alkalmazkodó képesség elvesztése miatt kell speciális szemlencsét beültetni, vagy a beteg egyszerűen el akarja hagyni a szemüvegét, kontaktlencséjét és szabadon akar látni. A diagnosztikai, tervező és a műtétet végző vagy segítő készülékek egy rendszerbe vannak kötve, követik a szem akaratlan pici mozgásait és eddig elképzelhetetlen biztonságot adnak a kezelést végző orvos kezébe a rutin műtétek és a különleges, nehezebb műtétek alatt is.

A fejlesztésekhez három kiváló szakember Sopron, Győr, Szombathely intézetvezető főorvosai adták nevüket és tudásukat: dr. Cseke István, dr. Pesztenlehrer Norbert, dr. Bátor György nevei fémjelzik a kezeléseket.