Sopron.info.hu

Macskafogó 2.

  2008 jan 07 / #csak úgy

Macskafogó 2” Első a munka aztán a szórakozás! ” – Maxipotzak felejthetetlen beszólását húsz év sem feledtette el velem. Ki gondolta volna, hogy e mekikói vámpír bőregér plusz Mr. Teufel és társai, meg a vas és edényorrú kutya ismét színre lép?

A nagy dolgokhoz idő kell, el is készült a mű második része. Megtekintését barátnőmmel terveztük, aki sajnos a hétvégén nem ért rá, én viszont nem bírtam tovább várni, és mínusz 4 fokban elindultam a city-be.

Mentem volna az Elitbe is, de ott még nem játsszák e filmet. Elvárásoktól mentes életet élek, így a filmben sem csalódtam. Az rajzfilmeket nagyon csípem, így már pozitívan indult a mozizás. Az akvarelles háttér megoldás nagyon tetszett, a karakterek pedig csak korban változtak.

A szinkron hangok kitűnőek és elég poént szánt nekik a forgatókönyvíró. Több amerikai filmből kiragadt jelenetet parodizálnak, ami frappánsan beleillik a történetbe. A korhatár nélkül megtekinthető Macskafogó 2 felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt ajánlhatom. Vannak benne ütlegelős, erőszakos jelenetek, felnőtt poénok, amiket egy gyerek lehet nem fog ‘vágni’ . Ennél durvább, korhatáros filmeket is láttam már, amikre a szülő szemrebbenés nélkül elvitte gyermekét.

A Macskafogótól azt hiszem nem lesznek rémálmai senkinek sem. A kritikák nagyon változóak. Nekem tetszett, és barátnőmet amikor ideje engedi, szívesen elkísérem, hogy együtt mulassunk egy, – végre – magyar produkción.