Sopron.info.hu

Megnéztük mit tudnak az újonnan forgalomba állított Flirt 3 motorvonatok!

  2018 aug 30 / #Cikkmix

Alig egy évvel a szállító szerződés aláírása után, vagyis tavaly ősszel, már elkészült a GYSEV vadonatúj motorvonata. A hosszas hatósági engedélyeztetési eljárást követően a múlt héten végre az utasforgalom számára is megnyílt a lehetőség arra, hogy kipróbálják a járműveket.

Előtérben a korábbi beszerzés, a 3. vágányon a vadonat új motorvonat

Az új generációs motorvonatokból tíz darab fog érkezni a vasúttársaságház, elsőként a Sopron – Szombathely – Szentgotthárd vonalon találkozhatunk velük, hajnaltól késő estig közlekednek. A szerelvény két mellékhelyiséggel valamint összesen 194 fix és 14 felhajtható ülőhellyel rendelkezik. A négyrészes motorvonat mintegy 77,1 méter hosszú, az utastér légkondicionált Modern utastájékoztató kijelzővel, kamerarendszerrel, WIFI-vel valamint az ülések alatt hálózati csatlakozókkal szerelték fel. A járművek végsebessége 160 kilométer/óra, ha nem vesszük figyelembe az adott pálya korlátozásait, valamint a gyorsulási tényezője is kimagasló, ami a sűrű, aprófalvas szakaszokon megkönnyíti a szoros menetidő betartását és minden körülmények között biztosítja a gyors megérkezést, vagy akár a késések behozását is.

A Stadler motorvonatokat részben Magyarországon gyártják, a beszerzési projekt összköltsége 21 700 000 000 Ft, mely 100 százalékban uniós kohéziós támogatásból valósul meg.

 

 

Cyberpress

Munkában a Gysev új motorvonata! Megnéztük mit kínál az utazóközönségnek az új Flirt 3 motorvonat, mely a múlt héten állt szolgálatba a Sopron – Szombathely – Szentgotthárd vonalon. Részletes…


 


%d blogger ezt szereti: