Sopron.info.hu

Megnyílt a soproni Harley Davidson szalon!

  2018 jún 30 / #hírek

Végtelen utak, szabadság, rock n’ roll és egy Harley Davidson … bizony ezek azok a dolgok amelyek olyan életérzést kínálnak, amelyre titkon sokan gondolunk, de ha ez így összességében jelenleg nem is elérhető a többségünk számára, hát egy darabja mostantól igen, hiszen megnyílt Sopronban – Magyarországon a harmadik kereskedésként –  a Harley Davidson hivatalos márkakereskedése és szervize, amely mellett az Egyesült Államokban oly népszerű Route 66-os nevet viselő pihenőhelyek mintájára egy Route 84 nevet viselő kávézó is. 

fotó: Leczovics Zsolt

A hivatalos megnyitó ünnepségen a szalont üzemeltető vállalkozás igazgatója Andreas Breimaier tulajdonos valamint Dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Város tanácsnoka köszöntötte a résztvevőket, akik elmondták hogy nagy öröm, hogy egy nagy múltú város és egy legendás márka egymásra talált, amely minden bizonnyal egy sikeres jövőt ígér, hiszen Sopron hatalmas fejlődése szinte garancia arra, hogy a világmárkák itt is képviseljék magukat.

fotó: Leczovics Zsolt

A megnyitóünnepségre egyébként a szomszédos Ausztriából is többen érkeztek, ahogy többek közt a WIEN CHAPTER AUSTRIA motorosai is, akiknek a jelenléte tényleg emelte a hangulatot és akik nagyon közvetlenül és barátságosan fogadták azokat, akik az ő motorjukra voltak kíváncsiak és akik elmondták nekünk, hogy nagy öröm számukra, hogy itt Sopronban nyílt meg ez a kereskedés, hiszen gyakran járna erre és remek lehetőség ezentúl az, hogy itt tartsák meg pihenőjüket vagy éppen itt szervizeltessenek, vásároljanak kiegészítőket.

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A soproni Harley Davidson szalon hatalmas választékot kínál, legyen szó akár motorkerékpár vásárlásról vagy motorosruha, sisak, kiegészítő cikkekről, szinte bármi elérhető vagy rendelhető náluk. Amerre csak néz az ember az üzletben valóban egy motoros mennyországban érezheti magát, amit valljuk be igazán valóban csak a Harley Davidson adja ezt  meg igazán, ami talán nem véletlen, hiszen az 1903-ban alapított cég által került a köztudatba igazán az, hogy milyen nyeregbe pattanva az igazi szabadság a végtelen utakon száguldva.

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Röviden a Harley Davidson márkáról:

A Harley-Davidson Motor Company egy amerikai motorkerékpár-gyártó cég, amelyet William S. Harley és a Davidson fivérek alapítottak 1903-ban. A legendás márka egyedien átalakított limitált modelljeiről és nagy teljesítményű, szériagyártású motorjairól lett híres. Európa a H-D második legnagyobb piaca az USA után, évente mintegy 40 ezer motorkerékpárt adnak el itt. A legújabb értesülések szerint, az importvámok megemelése miatt a H-D az Európában értékesített termékek gyártását Amerikából külföldre telepíti.

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Emellett még egy újdonsággal szolgálnak, egy DINERS jellegű kávézó is működik a motorszalon mellett. Bizonyára mindenki számára ismert légkört honosítanak meg vele, ezek azok a büfék, melyek kultikus és meghatározó képei az Egyesült Államok sivatagos vidékein játszódó mozijainak is. Amerikában a nagy gazdasági válság idején leselejtezett vasúti étkezőkocsit olcsóbban lehetett venni, mint egy éttermet felépíteni, így hamar elterjedt a piacon ez a stílus. Praktikus volt mert könnyen lehetett mozgatni és oda tették ahol nagyobb forgalom volt. Így alakult ki a híres Amerikát átszelő 66-os út Diner kultúrája. Ebből ered az átkötés is, hiszen legendás 66-os utat természetesen mindenki a nagy amerikai vasakhoz, és az igazi amerikai motorosok konvojokhoz köti. A soproni kávézó a 84-es út mellett található, ezért a neve ROUTE 84 lett, és az ötvenes évek rockabilly stílusában lett berendezve, amely nem mellesleg egy kis terasszal is rendelkezik.

fotó: Leczovics Zsolt

 

Bővebben a  harley-davidson-sopron.hu weboldalon, vagy a Győri út 50/a cím alatt tájékozódhatnak az érdeklődők!

 

fotó: Leczovics Zsolt


%d blogger ezt szereti: