Sopron.info.hu

Megújul a Fertőszentmiklós-Lövő-Kőszeg összekötő út

  2018 okt 19 / #Cikkmix

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Győr-Moson-Sopron megyében a 8627-es jelű út közel 2,3 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet.

fotó: k.m. / cyberpress.hu

A TOP-1.3.1-15-GM1-2016-00002 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Győr-Moson-Sopron megyében T_I.” elnevezésű projektet  a társaság 649 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében közel 2,3 kilométeren újul meg a 8627-es jelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet már átadta, a fejlesztés előreláthatóan 90 napot vesz majd igénybe.

A Fertőszentmiklós-Lövő-Kőszeg összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

fotó: k.m. / cyberpress.hu

fotó: k.m. / cyberpress.hu

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Győr-Moson-Sopron megyében közel 8,8 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból.

fotó: k.m. / cyberpress.hu


%d blogger ezt szereti: