Sopron.info.hu

Mérföldkő ! Elkezdődtek a munkálatok a soproni uszodában! ( képek+videó )

  2018 feb 02 / #Soproni Hírek

A Modern Város Program részeként megkezdődött a strandmedence átépítése. A régi, leromlott állapotú medence helyett egy új épül, amely átalakításához tartozik az is,  hogy az új fedett uszoda építési ideje alatt egy ideiglenes légtartásos sátorfedéssel ellátott uszodaként tudjon majd működni. – tudtuk meg a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Dr. Fodor Tamás polgármestere elmondta, hogy Magyarország Kormánya Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatával kötötte meg elsőként a Modern Városok Program megállapodást. A szerződésben külön pontként szerepel a Lőver Program, melynek kiemelt beruházása egy új fedett uszoda felépítése. A mára már elavult, feladatait csak korlátozottan ellátni képes Csik Ferenc Uszoda helyén egy olyan európai színvonalú fedett uszoda épül, amely szolgálja az oktatási, diák és tömegsportot, valamint lakossági és turisztikai célú használatot. Az új létesítmény hazai és nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz. – tette hozzá.

Dr. Fodor Tamás elmondta, hogy a beruházás részeként megújul a strandmedence is, amely beruházásnak a fő célja a jelenkor elvárásainak megfelelő felújításon túl, hogy a medence alkalmassá váljon ideiglenes lefedéssel és mobil öltözőblokkok kialakításával a fedett fürdő építési időszakában a négy évszakos működésre a sport és oktatási tevékenységek zavartalan biztosítás érdekében.

A jelenleg 50 yard-os strandmedencét elbontják. A helyére új, 10 pályás, 25 méteres, 2 méter mély úszómedence és 12 x 25 m-es változó fenékmélységű tanmedence épül.

A tanmedence belső fallal kettéválasztott, hogy a későbbi strandmedence funkció során élményelemekkel bővíthető legyen. A medencék légtartásos ideiglenes fedést kapnak.

A két medence között helyezik el a medencesíkba süllyesztett új vízgépházat. Kiépítik a működést biztosító légkezelő, fűtő és épületvillamossági berendezéseket és ezek külső közműveit.

Az ideiglenes öltöző és vizes blokk egyedi gyártású konténerekből készül, ezek biztosítják az uszoda és strand funkciók használatához szükséges átöltözés lehetőségét.

A beruházás összköltsége 640 millió Ft, melyet a Modern Városok Programon keresztül a Magyar Kormány biztosít.

A strandmedence átépítése nyáron fejeződik be. Amint biztosítottak a négy évszakos sportolás feltételei, megkezdődik az új fedett uszoda kivitelezése.

A sajtótájékoztatót követően a kivitelezők neki is álltak a régi medence bontási munkálatainak, amelynek első pillanatait egy kis videón is rögzítettük. ( A képek után mutatjuk! )

fotók: Leczovics Zsolt

 

 

Cyberpress

Elkezdődtek a felújítási munkálatok a soproni uszoda strandmedencéjénél! Mutatjuk a bontási munkálatok első pillanatait! Részletek hamarosan!


%d blogger ezt szereti: